Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest różnica pomiędzu oil service a inspection, chodzi o e46 i co ile jaką należy robić.

Chciałbym również dowiedzieć się czy jak w INPIE skasuje inspekcje to przebieg jaki jest do wymiany oleju pozostanie bez zmian czy też zrstartuje się do chyba 25 tyś km?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oil servicr to wymiana oleju i filtra oleju. Inspekcja to wymiana oleju i wszystkich filtrów + mały przeglad auta

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam prośbę. Czy mógłby ktoś z ksiażki serwisowaj (z tabelek końcu) napisać tu co sie wymienia na inspektion I i inspektion II w 330d ? Bo mam niemieckie ksiażki i niewiem a na necie też nie mogę znaleść.
  • 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeżę trochę temat. Może teraz znajdzie ktoś trochę czasu, aby opisać, co ile kilometrów robimy przeglądy i jakie. Oraz co podczas tych przeglądów powinniśmy sprawdzić lub wymienić.
Opublikowano
Niby tak, ale są przecież ustalone przebiegi, przy których wymienia się określone podzespoły i właśnie o te informacje mi chodzi, np. co ile wymienia się filtr paliwa albo pasek klinowy itp.
Opublikowano

kolego zle to okresliłes

nie podzespoły sie wymienia przy okreslonych przebiegach (podzespoły sprawdzamy)tylko el. eksploatacyjne -olej ,tarcze filtry itp.

kolego co do filtrów paliwa to zalecają co trzecią wymianę oleju czyli olej co 15tkm to filtr paliwa co 45tkm ale ze względu na jakosc paliw mozna np co 2-gą wymiane ,co do pasków to podobno dożywocie (w dieslu) ale co 100tkm nie zaszkodzi sprawdzic jego stan