Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Matti spokojnie sprawdzimy auta :) chyba,ze Terf stchorzy :)

Wiesz czasy na 1/4 dla mnie to sprawdzenie glownie jak szybki jest samochod. Oczekiwalam lepszych czasow w koncu to klasa street.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oryginalne lampy Black Line zamontowane. Kamil miał rację, trzeba inne nakrętki (mniejsze, M6).

Trochę się nagimnastykowałem z pasowaniem bo uszczelki były nowe i nie ugniecione, ale wyszło OK.

Po założeniu na początku trochę mi się smutne autko wydawało, ale po jednym dniu już się "opatrzyłem" i teraz mi się podoba i nawet tak bardziej elegancko wygląda :8)

Wrzucę fotki jakieś wkrótce.

Opublikowano
Racja miałem ten sam problem w pierwszym dniu . Kusiła mnie zmiana na stare i sprzedanie black linów teraz , nigdy w życiu :) najładniejsze lampy . Kwestia przyzwyczajenia .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Matii dziś dzwoniliśmy do Aligatora , zapisany jestem wstępnie na przyszły czwartek zaoferował telfonicznie ok. 200 KM ( mówie o e60 ) Czy ktoś od nas z forum też poddał "zawirusowania" swojej bm-ki ?

Mam jeszcze pytanie czy grzebane było coś w twojej jedynce w komputerze silnika czy wszystko robione przez gniazdo do diagnostyki ?

Opublikowano
Matii dziś dzwoniliśmy do Aligatora , zapisany jestem wstępnie na przyszły czwartek zaoferował telfonicznie ok. 200 KM ( mówie o e60 ) Czy ktoś od nas z forum też poddał "zawirusowania" swojej bm-ki ?

Mam jeszcze pytanie czy grzebane było coś w twojej jedynce w komputerze silnika czy wszystko robione przez gniazdo do diagnostyki ?

A już my myślałem że przełożyłeś 20d w miejsce 16i i jedziesz stroić :)

A serio to wszystko odbyło się przez kabelek, żadnego prucia. Nie wiem jaki masz sterownik w BMW 5, u mnie jedynce z 2005 roku siedzi EDC-16+. Jak masz piątkę po lifcie to tam już pewnie EDC-17 będzie.

Aligator przez telefon tak ostrożnie szacuje, mi mówił ze ze 190KM będzie :8) Myśle że on tam woli nie pompować balona.

Zależy od stanu silnika i turbo, ja się miło zaskoczyłem serią, więc mod wyszedł więcej niż na początku było mówione.

PS: Mam nadzieję, że pochwalisz się wykresem :)

Opublikowano

oczywiście :)

A nie odpowiedziałeś mi na pytanko czy ktoś jeszcze u Aligatora robił wiruska czy tylko ty? Podobno kiedyś była jakaś akcja że jedna osoba podkręcała sporo samochodów z tego forum

Opublikowano
oczywiście :)

A nie odpowiedziałeś mi na pytanko czy ktoś jeszcze u Aligatora robił wiruska czy tylko ty? Podobno kiedyś była jakaś akcja że jedna osoba podkręcała sporo samochodów z tego forum

No robiło jakieś 30 osób w kwietniu, była lista z rozpiska na poszczególne dni. Nie wiem jak z tego forum, ale nikt nie był zainteresowany z Serii 1 jak pytałem o grupowe, zresztą jest jeszcze taki temat. Ja byłem dopisany do listy Seat Leon Clubu jako jedyne BMW :) Byłem w piątek i byłem sam, czyli jakbym indywidualnie podjechał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Blackline jak najbardziej pasuja, przydalolby sie jeszcze jakos koncowke wydechu przerobic, bo nie wspolgra z caloscia auta (cyt. film Lejdis - "smutny korniszonek") :D. Jak sie spisuje Alpine Cda-9886R wzgledem seryjnego BMW Business? Domyslam sie, ze niebo i ziemia, ale moze okreslisz to bardziej precyzyjnie :) Pzdr :)
Opublikowano
Jak sie spisuje Alpine Cda-9886R wzgledem seryjnego BMW Business? Domyslam sie, ze niebo i ziemia, ale moze okreslisz to bardziej precyzyjnie :) Pzdr :)

Trochę już nie pamiętam jak grało radyjko seryjne, ale trudno porównać bo seryjne radio miałem na seryjnych głośnikach. No ogólnie to w serii dźwięk był zamulony, bez wysokich tonów, bez basu, cicho to grało i biednie. Po zainstalowaniu radia i głośników wysokie tony niesamowicie czysto zagrały. Dźwięk bardzo przyjemny, nie ostry, ładnie budują scenę dźwiękowa. Tweetery to 25-milimetrowe jedwabne kopułki z neodymowym magnesem. Co do basu to też mocniejszy i wydawało mi się po tym jak przesiadłem się z serii że już więcej nic nie potrzeba :) No ale wiadomo apetyt rośnia w miarę jedzenia :)

Generalnie wszytko na plus w stosunku do serii poza jednym, moje radio Alpine CDA-9886 ma słabszy tuner radiowy niż seryjne radio BMW. Wiadomo w centrum Krakowa jest dobrze, ale Alpine szybciej gubi zasięg na obrzeżach. Ale to nie problem bo ja głównie słucham z iPod'a zamkniętego w schowku pasażera.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
hej, powiedz mi czy zawieszenie masz serie czy obnizone? zastanawiam sie nad 18tkami i niewiem czy nie bedzie stac jak koza:) moze ktos ma zawias serie i 18tki?
Opublikowano
hej, powiedz mi czy zawieszenie masz serie czy obnizone? zastanawiam sie nad 18tkami i niewiem czy nie bedzie stac jak koza:) moze ktos ma zawias serie i 18tki?

U mnie są felgi 17' zawieszenie seryjne, minimalnie fabrycznie obniżone (opcja 226).

Zapytaj Hipo on ma 18' i wygląda super na tych felgach.

Opublikowano

to u Ciebie wyglada super na seryjnym, powiedz mi jak sie kapnac jaki firmowy zawias sie ma czy obnizony czy zwykly? Po VINie trzeba sprawdzic? jak rozkodowac vin? Sorki ze zasmiecam temat

Bardzo mi sie podoba w jaki sposob siadlo Ci autko na tych 17tkach

Opublikowano
to u Ciebie wyglada super na seryjnym, powiedz mi jak sie kapnac jaki firmowy zawias sie ma czy obnizony czy zwykly? Po VINie trzeba sprawdzic? jak rozkodowac vin? Sorki ze zasmiecam temat

Bardzo mi sie podoba w jaki sposob siadlo Ci autko na tych 17tkach

Najprościej zdekodować opcje dodatkowe po VIN. Jak to robić było opisane na tym forum.

:arrow: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=124&t=136973

U mnie jest opcja 226 widoczna.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no no ladnie ale po co ci tempomat? uzywasz go w polskich warunkach?

i jeszcze jedno jezdzisz tym autkiem ze takie czyste i zadbane jest? np skora jak nowa na fotkach wyglada :D

PS kiedy jakis rewanzyk? :D

Opublikowano

tempomat nawet fajna sprawa :) lecz ja osobiście wole sam decydować jak jadę samochodem a nie dawać to elektronice , pewniej się czuję gdy wciskam gaz auto przyspiesza a jak puszczam to zwalnia :) .

Fakt faktem świeci się jak ...... moja :) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.