Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam załączone DRL - fajnie wygląda/świeci i nie muszę się martwić że zapomnę o włączeniu świateł! :D Po oględzinach różnic intensywności świecenia wybrałem:

";wert_01 = DRL-Dimmung 26%" bo przy tych mocniejszych wydawało mi się że będę raził innych.Dziś już nie starczyło czasu ale jeszcze podjadę na przepięcie funkcji "follow me home" z xenonów na halogeny(bo ponoć można).Dzęki :cool2: :cool2:

U kogo robiłeś ? w jakim mieście & jakie koszta ja jak znajdę trochę wolnego czasu też muszę aktywować DRL i może przeprogramować follow me home na halogeny

Okolice Kalisza (Wlkp.).Za Tv Free,DRL, składanie lusterek po zamknięciu auta i skasowanie błędu maty - dałem stówke(miałem w promocji więc tym się nie sugerować) :nienie: Jak ktoś chętny z tych okolic to służę namiarem na tego "szpeca" :D Fotki czasne w wolnej chwili - tylko nie wiem jak tutaj wkleić (jak poprzednio zapodałem z imageshack.us to dało same linki)

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak uaktywnić funkcje follow me home ? , chociażby na ksenonach.

Przy opuszczaniu auta "mrugnij" długimi - czas świecenia ustawiany w I-drive.

Opublikowano (edytowane)

Wygląda to tak:

http://img407.imageshack.us/img407/6573/bmwe60drl1.jpg

http://img25.imageshack.us/img25/4923/bmwe60drl2.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/7424/bmwe60drl3.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/9812/bmwe60drl5.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/3296/bmwe60drl7.jpg

Dodaje dwie foty poglądowe dla przyszłych zainteresowanych jak to wygląda/świeci.

http://img84.imageshack.us/img84/6756/bmwe60drl8.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/7027/bmwe60drl9f.jpg

Edytowane przez frodo
Opublikowano

Czyli jak dobrze widzę i rozumie - kiedy masz włączone DRL jednocześnie świecą się ringi i brewki ??? (na 1 i 2 zdjęciu nie widzę brewki i ringów za to na ostatnim już tak).

Tyle światła są wyłączone w tym czasie podobnie jak i oświetlenie wnętrza (zegary) ?

Przełącznik od świateł masz na auto - i wtedy ksenony samoczynnie się odpalają po zapadnięciu zmroku + tylne światła + zegary, DRL gasną a brewki i ringi nadal świecą niezmiennie -> czy tak to jest ?

Frodo -> follow me home wymaga specjalnych dodatków (np skrętne reflektory) czy trzeba to po prostu zaprogramować żeby odpalić ??

26% wygląda OK i jest wystarczające.

Sorki za pytania ale gościowi który będzie mi to robił chcę dokładnie wyjaśnić jaki efekt chce uzyskać - żeby nie jeździć po 10 razy :)

PS.

trapezstyling rządzi jako felga ;) mam identyczne

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Czyli jak dobrze widzę i rozumie - kiedy masz włączone DRL jednocześnie świecą się ringi i brewki ??? (na 1 i 2 zdjęciu nie widzę brewki i ringów za to na ostatnim już tak).

Tyle światła są wyłączone w tym czasie podobnie jak i oświetlenie wnętrza (zegary) ?

Przełącznik od świateł masz na auto - i wtedy ksenony samoczynnie się odpalają po zapadnięciu zmroku + tylne światła + zegary, DRL gasną a brewki i ringi nadal świecą niezmiennie -> czy tak to jest ?

Frodo -> follow me home wymaga specjalnych dodatków (np skrętne reflektory) czy trzeba to po prostu zaprogramować żeby odpalić ??

26% wygląda OK i jest wystarczające.

Sorki za pytania ale gościowi który będzie mi to robił chcę dokładnie wyjaśnić jaki efekt chce uzyskać - żeby nie jeździć po 10 razy :)

PS.

trapezstyling rządzi jako felga ;) mam identyczne

Rozpiszę co jest na poszczególnych pozycjach włącznika po przekręceniu kluczyka na zapłon/odpaleniu auta:

-pozycja „0” – świecą się tylko DRL (tył/środek wyłączony)

-pozycja AUTO – świecą się tylko DRL (dzień) świecą się xenony i cała reszta (noc)

-pozycja „postojówki” – świeca się DRL i cała reszta prócz xenonów (ringi/brewki/tył/środek)

-pozycja mijania – świecą się xenony i cała reszta

Funkcje follow me home powinieneś mieć po mrugnięciu długimi na „zgaszonym” silniku

-zapalają się wszystkie światła (mijania) na określony czas w I-drive.Coś magik jeszcze wspominał że można ustawić jakieś światła (w naszych rocznikach) które będą się zapalały automatycznie po zamknięciu auta ale nie bardzo rozumiałem o co mu chodzi i nie było już czasu na to.

Co do intensywności DRL to magik zrobił mi taki test że patrzałem na nie a one przeskakiwały z jednej intensywności na drugą i wg. mnie ta mniejsza jest wystarczająca.DRL z racji bycia na światłach „długich” świecą wyżej i jak będą zbyt intensywne to będziesz raził innych i tego się bałem.Ja ich będę używał w większości w mieście a „po trasie” i tak będę odpalał xenony dla świętego spokoju mojego i innych. :D

Na lato mam felgi 17” z ROF :evil: – makabra w porównani z komfortem na tych 16”!

Opublikowano

Prezioso , jak dorwiesz kogoś w małopolsce kto robi takie rzeczy , to będę miał prośbę , żebyś rzucił mi jego namiary w tym temacie albo na PW

pozdrawiam Mateusz

Opublikowano
O kurde! Ja też to chcę :D Nie bywasz czasem w Warszawie? :8)

U ciebie w aucie światła do jazdy dziennej to wewnętrzne ringi bo masz LCI i inaczej się nie da - bo i po co :)

Opublikowano

Samemu można to zrobić. Wystarczy zwykły interfejs, kosztuje grosze, a na pewno przyda sie jeszcze do czegoś innego.

Pozdro

Opublikowano

Interfejs czyli kabel, obojętnie jaki chyba. Program to NCS expert, jest on chyba w pakiecie z inpą.

Ja tylko raz sie dałem skroić "specowi", potem za te same pieniądze za które on mi tylko skasował błedy kupiłem kabel i sam diagnozuje sobie samochód już za darmo.

Pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

W dniu dzisiejszym aktywowałem DRL w moim aucie - też 26%

Jakby ktoś szukał "magika" w okolicach Kielc czy w Kielcach, który umie to zakodować to proszę pisać na priv wyślę kontakt.

pozdrawiam

Opublikowano

ja jestem umówiony na jutro :) aż ciekaw jestem efektu.

Patrząc na Was też wrzucę 26%

Pozdrawiam

Opublikowano

ja jestem umówiony na jutro :) aż ciekaw jestem efektu.

Patrząc na Was też wrzucę 26%

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie ja też się podepnę z pytaniem gdzie w Wawie lub okolicach można byłoby coś takiego zrobić?

Pozdrawiam

Mario

Opublikowano
Koledzy ja mam LCI, reflektory zwykłe nie ksenonowe. Przy włączonej opcji świateł do jazdy dziennej świecą mi ringi, brewka i soczewka. Czy ktoś się orientuje czy da się tak zrobić, aby do jazdy dziennej świeciły same ringi ze zwiększoną mocą i brewka, ale bez soczewki? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

W e60 robi się podobne jak w opisie wskazanym przez ciebie, tylko moduł swiateł to LMA a nie ALSZ i zmieniasz

DRL_WERT_DIMMUNG

na

wert_01

i

DRL_V_GEDIMMT

na

wert_02

I to wszystko

Opublikowano
W e60 robi się podobne jak w opisie wskazanym przez ciebie, tylko moduł swiateł to LMA a nie ALSZ i zmieniasz

DRL_WERT_DIMMUNG

na

wert_01

i

DRL_V_GEDIMMT

na

wert_02

I to wszystko

wielkie dzieki :)

zadziala to jesli w idrive brak jest opcji swiatel dziennych (auto z 2005r.) ?

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
Nawet jak masz opcje DRL w idrive to trzeba ja wylaczyć, bo przy wlaczonej dzialają ksenony niezależnie od tego czy noc czy dzień. Więc nie musisz się martwić