Skocz do zawartości

Zmiana tylnich lamp na LCI przez rezystor. Czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w moim e60 chce zmienic lampy tylnie na po lifcie . Znalazłem takie lampy Sprzedający mówi ze ma przerobione i działają bez problemu .Przerobione kostki i jakiś rezystor wstawiony!!!???żeby błędów nie było na kompie.

Czy spotkał się ktoś z taką przeróbką? nic nie trzeba programowac tylko zakładac i jechac.

a wszędzie piszą że to tyle roboty!!!!

Znalazłem jakiś zestaw do zmiany lamp może lepiej taki kupic i lampy bez przeróbek tylko przewody ciagnac trzeba przez całe auto

pozdr.

Opublikowano
Rezystor będzie się grzał, najlepiej kupić przetwornice (np. Bruce Miranda) i wszystko będzie chodzić elegancko jak w aucie po lifcie :D
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

też wydaje mi się zbyt proste te rezystory boje się żeby auto mi się nie spaliło

Masz może namiary na te przetwornice ( Bruce Miranda) albo jakies inne .

Jaki orientacyjny koszt tych przetwornic.

co sądzisz o zestawach do zmiany lamp są na allegro cena 400 zł tylko przewody trzeba ciagnac chyba przez całe auto

Opublikowano
Te zestawy za 400 zł i tak nie załatwią sprawy, trzeba zmienić moduł LCI lub go przeprogramować (w zależności od rocznika auta). Przetwornice to koszt ok. 1600 zł. i nic nie trzeba kombinować, podłączasz i działa :) (takie plug and play).
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
Te zestawy za 400 zł i tak nie załatwią sprawy, trzeba zmienić moduł LCI lub go przeprogramować (w zależności od rocznika auta). Przetwornice to koszt ok. 1600 zł. i nic nie trzeba kombinować, podłączasz i działa :) (takie plug and play).

I to wszystko tylko po to, żeby mieć kierunkowskazy LED. Do tego oczywiście jeszcze koszt lamp, montażu nie liczę :) Opłaca się?

Opublikowano

za ten wygląd TAK !!!!

wie ktoś może co robi ta przetwornica mam dobrego magika od elektroniki który lubi takie wyzwania. Może by cos takiego zrobił ,

Opublikowano

Też o tym myślałem . napewno koszt budowy takiej przetwornicy to grosze. Ale że jest tego mało to cene dają dużą.

Dziwie się że my POLACY jeszcze tego nie zrobiliśmy!!!!! A mamy talent do przeróbek!!!!!!

Skoro przetwornica to zasilanie żarówki (świecące paski) w lampie po lifcie musi byc inne . I odpowiedni opór dla kompa jak sprawdza żarówki , żeby błędów nie było.

Opublikowano
Jest już kilka firm które oferują lampy + kompletny mod który umożliwi bez problemowe działanie lamp po lifcie , ogłaszają się oni nawet na allegro może warto o kompletnym zestawie pomyśleć niż pózniej martwić się o moduł za kilka stówek :)
Opublikowano
kolego kamil20011 masz jakieś namiary na te firmy szukałem i nic ciekawego nie znalazłem.
Opublikowano

Jesli chodzi o lampy tylne LCI, to juz nie trzeba zadnej przetwornicy.W miedzyczasie wystarcza pewne male zmiany w sofcie modulu swiatel i dodatkowy przewod z napieciem od oswietlenia tablic rej., aby tylne lampy swiecily dokladnie tak, jak w oryginale.Z przednimi lampami jak na razie nikt nie odkryl takich mozliwosci, a raczej nie jest jeszcze pewne, czy mozna bezproblemowo przeprogramowac modul swiatel Vfl na wersje LCI.Jesli tak - to chyba wszystko juz by bylo wyjasnione.

mj

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pozwólcie że odkopie nieco temat..

trafiły mi sie lampy igiełki tylnie lci w dobrej cenie :)

mam auto z konca 2003r.

Czy kostki są takie same? tzn czy da rade je podpiąć P&P do instalacji mojego auta?

w ogole co powinienem zrobic/wymienic zeby wszystko hulało jak nalezy?

bo pewnie po samej zmianie lamp bede mial jakies kilkusekundowe mruganie ledów po wlaczeniu zaplonu..

i co z błędem na kompie?

Opublikowano
Pozwólcie że odkopie nieco temat..

trafiły mi sie lampy igiełki tylnie lci w dobrej cenie :)

mam auto z konca 2003r.

Czy kostki są takie same? tzn czy da rade je podpiąć P&P do instalacji mojego auta?

w ogole co powinienem zrobic/wymienic zeby wszystko hulało jak nalezy?

bo pewnie po samej zmianie lamp bede mial jakies kilkusekundowe mruganie ledów po wlaczeniu zaplonu..

i co z błędem na kompie?

Cześć , kostki są inne.

Opcje są 2:

- przetwornice od bruce'a ok 1500zł - podłączasz plug&play.

- wymieniasz moduł LCI + kabelki + robocizna + przednie lampy na LCI. Ja za moduł zapłaciłem 600 , za robociznę 500 , za kabelki 120zł. Przednie lampy 2600 skrętne , 2200 zwykłe. Stare skrętne lampy można sprzedać za 2000. Suma summarum po sprzedaży starych lamp przednich wychodzi Ci 1800zł ale masz zrobiony pełny lift + piękne lampy do jazdy dziennej z przodu. Dla mnie opcja nr 2 to jedyne słuszne rozwiązanie, a jak widać niewiele droższe

Opublikowano
A mozesz kolego powiedziec gdzie dostales te czesci w takich cenach? I robiles to wszystko gdzies w lodzi? Mozesz kogos polecic?

przywiozłem sobie wszystko z niemiec

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie.

Kupilem jakis tydzien temu adaptery z allegro od goscia ktorego mi tu podsuneliscie.. ( ZIELAJTUNING czy jakos tak )

no i dzieje sie cos niepokojacego.. po jakis dwóch dniach po zalozeniu lamp LCI tyl + tych adapterow za 1500zl padl mi tylni lewy kierunkowskaz..

padl to padl... nie zdazylem podjechac na kompa zeby sprawdzic co sie konkretnie stalo bo to zapewne cos w aucie a nie sama lampa bo jak podlaczalem stara zwykla lampe bylo to samo.. kierunek nawet nie blysnal.. Aż tu dziś trach!! padła lewa postojówka.. tzn pręgi.. (to kółeczko nadal swieci)

dzwonilem juz do kolesia co mi wepchnal te adaptery i stwierdzil ze pierwszy raz sie spotkal z czyms takim.. :(

tak czy siak bede sie staral odeslac gosciowi te adaptery i niech mi kase oddaje.

Mogłby mi ktos uprzejmy powiedziec gdzie moge kupic te przetwornice "Bruce Miranda" czy jakos tak?

Ma ktos pomysl co sie moglo spieprzyc w mojej e60 ze przestaly dzialac te kierunki no i dzis te pregi??