Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! W czasie jazdy strasznie buczy mi w lewym kole. Gdy ruszam kierownicą w lewo jest cisza, gdy tylko ją wyprostuje lub skręce w prawo buczenie powraca. Wymieniłem łożysko z piastą i efekt pozostał. W dodatku przy prędkości powyżej 100 km/h kierwonica zaczyna drgać przy hamowaniu. Co to może być??? Poradźcie. Pozdrawiam
Opublikowano
Tarcze też sa nowe, mało tego po przejechaniu około 10tys. i zahartowaniu ich, dałem je do przetoczenia, faktycznie delikatnie były zwichrowane, ale po założeniu ich spowrotem efekt jest ten sam.
Opublikowano
Witam, jak buczy przy jezdzie na wprost a na zakrecie mniej to bedzie pewnie lozysko kola. W E39 dosc typowa usterka. Koszt ok 400 zeta. (lozysko jest z piasta)
Opublikowano

Ja obstawiam,że to podniszczona opona tak buczy. Wystarczy, że będzie wyząbkowana od jakiegoś nagłego hamowania gdzie ją na chwilę w kilku miejscach zblokowało zanim ABS zadziałał i będzie buczało. Ja mam swoje opony letnie przednie trochę wyząbkowane i też buczą masakrycznie. Myślałem już, że to łożyska ale założyłem opony zimowe na próbę - i cisza absolutna.

Tak więc dobra rada kolego - zanim zabierzesz się za rozbebeszanie zawieszenia itp podmień na próbę opony.

Pzdr.

Opublikowano

Witam

Podepnę się do tematu.

Dzisiaj w trakcie rozpędzania samochodu zaczęło mi buczeć coś pod autem, w przedziale 1700 do 3500 obrotów buczało dopóki nie zdjąłem nogi z gazu, gdy się zatrzymałem lewarek dałem na P i dodawałem gazu auto zachowywało się normalnie.

Potem po buczało mi jeszcze tak kilka razy, co zauważyłem to nic nie trzęsie i niema utraty mocy tylko buczy i wydaje mi się że to buczy jest po krótkim postoju gdy startowałem z cpn-u , z pod sklepu.

Za każdą podpowiedź z góry dziękuje.

Opublikowano
Właśnie założyłem komplet nowych opon i felg. Wymieniłem też łożysko z piastą i nadal buczy. Może jakaś końcówka na wahaczach jest wybita???
Opublikowano

tez mi huczalo jak niewiem przy 50 i 110 najbardziej tez myslalem ze lozysko (przeciez opony jak nowka i niebrzydkie dopiero co wymieniane zarzekal sprzedawca) ale jakies made in china zobaczylem i pomyslalem ze na bezpieczenstwie niebede oszczedzal wymienilem i problem jak reka odjol.

tak ze na oponach nie oszczedzac prosze

zycie zaczyna sie po 50i