Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o BMW X5 e53 2003 r 3.0i.

Spotkala mnie taka sytuacja. Siedzialem w aucie ok 2h auto caly czas chodzilo na wolnych obrotach wszystko OK. Nagle ruszam a tu zapala mi sie jakis komunikat i zapalaja mi sie kontroliki abs cos tam jeszcze i auto wogole nie reaguje na gaz jedzie z predkocia ze nawet licznik sie nie podnosi. Zatrzymuje sie co robic, odlanczam aku na jakis czas i tak kilka razy, potem zamknalem auto poszedlem po lawete wracam otwieram auto i wszytsko OK. Myslalem ze to jakas tymczasowa usterka. Po jakims czasie sytuacja sie powtarza znowu stoje w aucie z 2-3h cofam manewruje wszystko OK. ruszam do przodu wciskam gaz i to samo. To ja pownownie odlaczam aku i tak kilka razy ale tym razem bez rezultatu. Siedzac zdesperowany za kierownica czytam komunikat jaki mi sie wyswietlil PROGRAM SECURITY i cos tam dalej nie pamietam. Wyciagnalem kluczyk ze stacyjki zamknalem auto i zaraz je otworzylem i wszytsko wrocilo do normy.

Czy jest na to jakies sensowne wytlumaczenie?

Opublikowano
ten komukikat to tryb serwisowy, nie wiem z jakiego powodu ci sie wyświetlił ale radził bym znaleźć jakiegoś pożądnego mechanika z dobrym programem diagnostycznym albo najlepiej ASO i niech ci zeskanują brykę bo może to tylko jakiś błąd w elektronice.
Opublikowano
Kurcze - tak jakby czasami się coś zawieszało i wprowadziło samochód w tryb awaryjny. Faktycznie wizyta u diagnosty z dobrym programem do kompa. Ja osobiście pojechałbym do ASO.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nawiazujac do tematu, nie jestem mechanikiem ale mysle ze jest tu cos nie tak z goracym powietrzem dostarczanym do silknika. Teraz mamy 30 stopniowe upaly i wystarczy chwile ze auto pochodzi na wolnych i wlacza sie tryb awaryjny i musze czekac dobra chwile az troche ostygnie i wroci do normy chyba ze.......... mam wlaczona klime wtedy auto moze stac na wolnych caly dzien i bedzie git.Ja tak sobie dedykuje ze jak klima chodzi to i chodzi ten wiatrak z przodu auta i on dostarczaw miare chlodnego powietrza i auto chodzi. Wylacze klime 10 min. i tryb serwisowy.

Co to moze byc?

• Moderatorzy
Opublikowano
Zapchane radiatory chłodnic lub uszkodzone wisco.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Zajrzyj od przodu we wloty powietrza.
Opublikowano
dodam ze temperatura silnika jest caly czas ok. i auto na wolnych moze stac 24h w max. upale i nic. Gdy dodam gazu to wtedy wlacza sie tryb awaryjny.W zimie mi to nie przeszkadzalo ale w lecie musze caly czas jezdzic na klimie. Moze to cos z przepustnica?