Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co mi z ciszy i pneumatyki skoro land rovery się psują i więcej czasu spędzę w warsztacie niż jeżdżąc?

No i kanty były modne 20 lat temu ... mogli by go trochę zaokrąglić :roll:

A BMW się nie psują?

O Land Roverze na pudelku przeczytałeś?

Daj spokój z takimi wywodami, opierasz się na jakichś średniowiecznych mitach. A co do stylistyki - pragnę zauważyć, że Land Rover i w ogóle większość wytworów brytyjskiej motoryzacji od wielu lat utrzymuje podobną formę, która po prostu ewoluuje. Jednym się to podoba, innym nie. Dla mnie osobiście Range Sport jest jak najbardziej ciekawym samochodem, który ma coś w sobie.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Astro, mój ojciec ma 2 Disco, myśli nad 3-cim. Miał jeszcze RR i jakoś żadne z tych aut nie było awaryjne, przechodziły tylko normalne przeglądy. Jako spec od Land Roverów, co o tym sądzisz ? Może są popsute a o tym nie wiemy ? :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

A BMW się nie psują?

Każde auto się psuje, kwestia tylko częstotliwości.

O Land Roverze na pudelku przeczytałeś?

No tak, 'TV kłamie', więc nie powinienem się nią sugerować.

Daj spokój z takimi wywodami, opierasz się na jakichś średniowiecznych mitach.

Niestety ale tak to już jest że błędy przeszłości odbijają się czkawką na teraźniejszości.

Tak pisząc o praktyczności, to w X5,6 masz "zapewnione" pobrudzenie dolnych części garderoby.

W disco potrafili tego uniknąć.

Wiem o tych progach, wziąłem to też pod uwagę pisząc że Disco jest bardziej praktyczny.

Astro, mój ojciec ma 2 Disco, myśli nad 3-cim. Miał jeszcze RR i jakoś żadne z tych aut nie było awaryjne, przechodziły tylko normalne przeglądy. Jako spec od Land Roverów, co o tym sądzisz ? Może są popsute a o tym nie wiemy ? :wink:

Pozdrawiam

Mój ojciec, wójek, ciocia mają ....... wyrosłem z takich historii więc nie będę kończyć.

Opublikowano

porownywanie disco z x6 to obled! Jeszcze z X5 to jestem (troche)w stanie zrozumiec bo oba sa w miare praktyczne ale i tak maja calkowicie odmienne charaktery. jak ktos chce troche sportu w wygladzie i w technologii to kupuje X6 jak chce plywajacy ponton bo ceni komfort to niech bierze cos innego na pneumatyce.

Ostatnio jadac (190kmh)zrobilem test - wylaczylem muzyke i sluchalem jak jest glosno, i szczerze wam powiem, ze albo jestem gluchy albo slyszalem tylko szum opon i swist powietrza. Dla mnie x6 jest glosne przy podkrecaniu obrotow na pierwszych 3 biegach pozniej jest okej.

Opublikowano

Wczoraj przy 180+ też ściszyłem muzykę aby sprawdzić czy jest głośno .... no i było , ale mam E53, więc może gorzej wyciszone :) Gabaryty auta robią swoje, ale wyciszenie auta też jest nie najlepsze :?

Gwoli sprostowania, ja lubię Land Rowery, nigdy nie miałem ale ogólnie mam sentyment do angielskich marek. Wiem że w disco byłoby mi wygodniej, ciszej, mniej rzucałbym się w oczy itp .... ale X6 spodobał mi się odkąd wyszedł na rynek, póki co kupując auto mogę kierować się emocjami, a gdy będę miał rodzinę wtedy praktyczność weźmie górę.

Opublikowano
Land Rowery

?? :mrgreen:

Mój ojciec, wójek, ciocia mają ....... wyrosłem z takich historii więc nie będę kończyć .

Właśnie nie wyrosłeś , sam takie bzdety opowiadasz rodem z Auto Świat-a , że coś jest awaryjne, albo dane auto Ci się nie podoba, w którym w życiu nawet nie siedziałeś a jedynie słyszałeś od kogoś kto kawałek się kiedyś / gdzieś ( może ) przejechał, więc daruj sobie takie odpowiedzi bo tylko bardziej się kompromitujesz .

Pozdrawiam

Opublikowano
Land Rowery

?? :mrgreen:

zwykła literówka :duh:

Mój ojciec, wójek, ciocia mają ....... wyrosłem z takich historii więc nie będę kończyć .

Właśnie nie wyrosłeś , sam takie bzdety opowiadasz rodem z Auto Świat-a , że coś jest awaryjne, albo dane auto Ci się nie podoba, w którym w życiu nawet nie siedziałeś a jedynie słyszałeś od kogoś kto kawałek się kiedyś / gdzieś ( może ) przejechał, więc daruj sobie takie odpowiedzi bo tylko bardziej się kompromitujesz .

Pozdrawiam

Kolego zamiast bawić się w jasnowidza co marnie Ci wychodzi może napiszesz mi coś więcej o autach swego taty ? Ile km rocznie robią ? Jak są eksploatowane ? Chętnie poznam auta które jak to napisałeś potrzebują tylko przeglądów, bo nie wiedziałem że takie istnieją.

Opublikowano
Kolego zamiast bawić się w jasnowidza co marnie Ci wychodzi może napiszesz mi coś więcej o autach swego taty ? Ile km rocznie robią ? Jak są eksploatowane ? Chętnie poznam auta które jak to napisałeś potrzebują tylko przeglądów, bo nie wiedziałem że takie istnieją.

Dobra, nieważne. Miałeś rację , Land Rovery się psują i każdy jeden to kupa złomu . I naucz się wklejać cytaty na przyszłość, bo to nie ja napisałem, tylko Ty ( " Mój ojciec, wójek, ciocia mają ....... wyrosłem z takich historii więc nie będę kończyć. " ) . W "wójku" też zrobiłeś literówkę :mrgreen:

Opublikowano

FUX, nie warto, Astro Cię zaraz oświeci, że się mylisz :mrgreen: Niech dalej żyje w świecie, gdzie wujek się pisze przez " ó " .

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie też były takie które potrzebowały tylko przeglądów:

E46 Coupe 325Ci 5 lat, 100tyś km tylko przeglądy

Z4 2,5 3 lata 60tyś tylko przeglądy :mrgreen:

Mam Range Rovera ( nie sporta, tylko Vouga ) i uważam że tego nie można porównywać do X6, RR to ciężarówka nic wspólnego z sportem to S-klasa wśród jeepów/suvów. Nie nadaje się do sypania 250km/h. chodziło mi tylko o to że BMW potrafi zrobić dobrą pneumatyke a z niewiadomych przyczyn nie stosuja tego w X5/6. A i apropo zawaryjności ja jestem bardzo zadowolony z swojej ciężarówki :D Także nie powtarzajcie tego co gdzies tam od kogoś słyszeliście. To że tych aut jest w Polsce tak mało i 60% jest przywieziona z UK bita i zrobiona przekładka to nie ma się co dziwić że wszystko do okoła się piepży a potem ida takie dyrdymały w eter... Znam RR Sporta który miał spalone połowe wiązki elektrycznej potem nie ma się co dziwić że jak ktoś naciska opuszczanie szyby to mu się halogeny załączają :duh:

Jak te auta użytkuje się normalnie i są bezwypadkowe to są praktycznie nie do zajechania, chyba że trafi się na jakiś pechowy egzemplarz ale to wszędzie sie zdarza.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Ciekawe jak ostatnie posty mają się do tematu :roll:

Wyraziłem swoje zdanie o autach i na siłę chcecie abym je zmienił. Wy wyraziliście swoje i ja to szanuję więc nie wiem co za jazdy urządzacie. Nie kupuję BMW bo jest bezawaryjne, miałem z nimi już sporo perypetii i nie od dziś wiadomo że japończyki się raczej nie psują, co nie znaczy że każde auto będzie jeździć wiecznie i potrzebować tylko przeglądów.

Opublikowano
Ciekawe jak ostatnie posty mają się do tematu :roll:

Wyraziłem swoje zdanie o autach i na siłę chcecie abym je zmienił. Wy wyraziliście swoje i ja to szanuję więc nie wiem co za jazdy urządzacie. Nie kupuję BMW bo jest bezawaryjne, miałem z nimi już sporo perypetii i nie od dziś wiadomo że japończyki się raczej nie psują, co nie znaczy że każde auto będzie jeździć wiecznie i potrzebować tylko przeglądów.

niektorzy lubia klotnie "na sile" :duh: forum jest do dyskutowania ale powyzszy poziom troche zszedl na psy - zalamka Wracamy do tematu - bez powrotow.

Opublikowano

Panowie chodziło tylko o to że BMW umie robić pneumatyke a jej nie wkłada do X5/6, i że dramatyzujecie z twardością waszych zawieszeń :)

To co ja mogę powiedzieć o X6 to że według mnie super autko :D 35d - takim silnikiem miałem okazje nabić pare km - uważam że silniczek chodzi przyjemnie, mimo że do najcichszych nie nalezy jego odgłos jest przyjemny jak się rozgrzeje. Samo trzymanie w zakrętach jest rewelacyjne, nie wiem czy jest drugi taki SUV który się tak łatwo prowadzi, no może poza Cayenne. Dziury wybiera płynnie i bez wrażenia że zawieszenie nam się rozlatuje tak więc tutaj +.

Znajomy teraz zakupił X6M tak więc jak tylko będę miał możliwość przejaźdzki to napiszę jakies swoje odczucia.

Pozdrawiam, i koniec bicia piany :D

Do sprzedania:

Opublikowano
U mnie się pojawiła, jeszcze się do tego nie zabrałem ale myślę że bez pasty polerskiej i czasu, dużo poświęconego czasu się nie obędzie. A może ktoś zna jakiś preparat na taką przypadość :?:
Opublikowano

U mnie nie zauważyłem żadnych oznak rdzy, może dlatego, że dałem się namówić na pokrycie auta diamondbrite.

Wydaje mi się, że gwarancja bez problemu powinna takie usterki obejmować.

Opublikowano
No dobra panowie, Wy macie gwarancję :D ale ja jej nie mam więc moje pytanie brzmi: czy ktoś może polecić jakąś metodę na usunięcie tego gó..a z progów. niedługo będę sprzedawał samochód więc każdy kto zobaczy rdzę pewnie zwątpi...Wesołych świąt i pozdrawiam
Opublikowano
Miałem to samo w X3, nie uporałem się z tym ale kupiec mimo wszystko sie nie przestraszył...

Do sprzedania:

Opublikowano
Pytanie w sprawie silnika 4.0d (306PS), ma tyle samo koni co 3.5i a przyspieszenie do 100km/h o 0,2s lepsze (dane fabryczne ze strony bmw.de) :roll: Powinno być chyba po równo, czyli 6,7s, czy zatem to efekt chłytu marketingowego, czy skrzyni biegów?

Powinno być w dieslu wolniej bo jest cięższy ... no chyba że ten automat jest tak dobry ... :roll: