Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim e46 1.8 1998 r wewnątrz auta słychać takie dość głośne buczenie hałas jakby z dziurawego ostatniego tłumika nawet na niskich obrotach podczas jazdy. Zastanawiam się czy to normalne bo wcześniej miałem audi a4 i było bardzo cicho w środku. Sprawdziłem cały układ wydechowy jest szczelny. Czy mogło sie tak stać że wypalił się ostatni tłumik przy przebiegu 180 tys km?

I tak przy okazji w/w przebieg to dużo czy mało na ten model bmw?

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Kolego miałem kiedyś zużyte oponki i powyżej 60km/h też słychać było "buczenie" i po zmianie ustąpiło....a co do Twojego przebiegu to tak jak kolega wcześniej pisał.....wszystko zależy od stylu jazdy poprzedniego właściciela..
Opublikowano
Dodam jeszcze do mojego w/w problemu że ten hałas słychać tylko wewnątrz samochodu na zewnątrz jest cisza, podczas jazdy otwierałem drzwi i też jest cicho. Mam ochotę zajrzeć do tylnego mostu może jest mało oleju tylko nie wiem gdzie jest ta śruba do sprawdzenia stanu oleju. Most jest suchy nie ma żadnego wycieku.
Opublikowano

moze ci sie wydawac ze z zewnatrz nic nie slychac.

moze to byc zalezne od opon -rozmiaru i jakosci, jak jakies tanie to beda chalasowac.

Opublikowano
Dodam jeszcze do mojego w/w problemu że ten hałas słychać tylko wewnątrz samochodu na zewnątrz jest cisza, podczas jazdy otwierałem drzwi i też jest cicho. Mam ochotę zajrzeć do tylnego mostu może jest mało oleju tylko nie wiem gdzie jest ta śruba do sprawdzenia stanu oleju. Most jest suchy nie ma żadnego wycieku.

Są kolego dwie śruby, spustowa ta na dole i wlewowa to wyżej. Mi most hałasował, zwłaszcza przy wyższych obrotach, właśnie tak buczało, więc postanowiłem wymienić olej. Zaraz się ktoś odezwie, że producent nie zaleca wymiany, ale to wielka bzdura.... Wymieniłem na castrola, problem znikł. Jest cichutko i miło a i most się cieszy nowym olejkiem :)

Także jak chcesz wymienić olej, to dolną śrubą go spuść, a następnie górną wlej około litr, aż zacznie wyciekać :)

pozdrawiam

Opublikowano
To buczenie to halas z tlumika auta zmuszanego do odjazdu z niskich obrotów. Wedlug mnie to normalne.