Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku ,jako nowy na forum - witam Wszystkich użytkowników.używam bmek od kilku lat i tak jak większość chyba zawsze mówię ,że następne auto może będzie inne.generalnie u mnie jest tak z bmw jak u niektórych z kolorami:każdy jest dobry jeśli jest...czarny :D .

prosze o skierowanie do odpowiedniego tematu bo na pewno była już o tym mowa,więc nie chciałbym powielac.mam już misz masz w głowie odnośnie mocy w 20d w e91 z 06r.nabyłem z przeswiadczeniem o 164KM,a właśnie znalazłem xero briefu gdzie jest 110kW.nie mam żalu do nikogo ani nie jestem zawiedziony.chciałbym po prostu wiedzieć.będe wdzięczny za podpowiedz.Dzięki i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich Forumowiczów

Opublikowano
Chyba koniec 2005r były jeszcze wersje 150KM, ale głowy bym sobie uciać nie dał. Moze masz tak jak koledzy - sprowadzony z Belgi i moc tam jest tłumiona pod jakies podatki czy coś - był niedawno taki wątek
Opublikowano
Ja miałem podobny problem. Mam 318D 2008r. gdzie standardowo jest montowany 143 konny silnik. Auto było sprowadzone z Belgii i miało 136 koni. Różnica polega na tym że w Belgii mają prawdopodobnie inny współczynnik (średnią) wypuszczanego CO2 do powietrza z silnika i przez to jest lekko stłumiony. Wystarczy wgrać nowe oprogramowanie (mapę paliwa) i wszystko wraca do normalności i śmiga :wink:
Opublikowano
Ja mam E91 z 01.2006 z motorem 2.0 D i tez jest 110KW,poprostu wtedy jeszcze byly takie motory-w sumie to tylko kwestia programu ;)
icon4.png
Opublikowano
a tu mozesz miec racje.bo w briefie jako jedyny wlasciciel jest firma leasingowa.ale w zyciu bym nie przypuszczał ze dla potrzeb firm leasingowych robi sie specjalne wersje aut.
Opublikowano
a tu mozesz miec racje.bo w briefie jako jedyny wlasciciel jest firma leasingowa.ale w zyciu bym nie przypuszczał ze dla potrzeb firm leasingowych robi sie specjalne wersje aut.

Te zabiegi robi sie tylko w Belgii !!

Opublikowano
moze i tak,ale wątpie zeby niemiecka firma leasingowa kupowała auta w belgii.to takie nie niemieckie!!poza tym nie za bardzo znam przepisy niemieckie ale chyba byłaby jakas adnotacja w briefie ze auto jest z belgii.kurcze, a moze by tak po vin-ie??
Opublikowano
Pije do tego ze jesli auto z Niemiec i masz 110kv to jest to ta starsza wersja jak w e46, nic nie jest tłumione czy dławione.
Opublikowano
to Edition Fleet 150 KM, pewnie chodzi o jakieś ulgi podatkowe czy coś. Ponoć różni sie tylko programem

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Pije do tego ze jesli auto z Niemiec i masz 110kv to jest to ta starsza wersja jak w e46, nic nie jest tłumione czy dławione.

a czym sie różni technicznie 150 KM od 163 KM? Wtryski i turbo to samo z tego co pamiętam

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Potwierdzam. Auta z Belgii mają ograniczoną moc do 150 KM. Można to poznać po tym że na wydruku z wyposażeniem jaki można dostać w ASO jest pozycja ENGINE LAYOUT (nie pamietam jaki kod). Spowodowane jest to z jakims podatkiem czy cos takiego. Jedynie czego nie wiem to jak przywrocic fabryczna moc 163 km. Bo turbo i inne podzespoly sa takie same. Ktoś przywracal juz fabryczna moc i podzieli sie tym?
Opublikowano
mysle ze tak jak napisał Natek chodzi o program.ale nie mam pojęcia jak go zmienic.moze ktos ma doświadczenie w tym temacie???
Opublikowano
mysle ze tak jak napisał Natek chodzi o program.ale nie mam pojęcia jak go zmienic.moze ktos ma doświadczenie w tym temacie???

Udać się do firmy, która zajmuje się takimi rzeczami? ;)

Pzdr.