Skocz do zawartości

Problemy z odpalaniem i pracą na Pb M20B20

dawidowicz128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprawa wygląda tak że po nocy autko odpala po ok 3s kręcenia czyli wcale nie tak dobrze, ale sytuacja komplikuję się na ciepłym silniku. Tzn. albo odpali i zaraz zgaśnie i drugie odpalanie już normalnie albo druga opcja - ciężko odpala i po odpaleniu obroty na poziomie 500rpm i po kilkunastu sekundach wracają do odpowiednich. Dodatkowo na ciepłym silniku na PB podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu i odpuszczeniu autko prawie przygasa. Na biegu jałowym również na Pb silnik pracuje jak traktor mimo iż wskazówka obrotomierza stoi w miejscu.

Na LPG wszystko ok, żadnych problemów.

A zrobiłem lub wymieniłem:

-sonda,

-regulator ciśnienia paliwa

-krokowy

-czujnik położenia wału

-cały układ zapłonowy

-sprawdzenie szczelności dolotu

-sprawdzenie wydajności pompy

Zostało mi jeszcze do wymiany: przepływomierz, wtryski, komputer no i regulacja zaworów choć były regulowane całkiem niedawno lecz pod moją nieobecność więc zrobię to jeszcze raz sam.

A może ktoś z Was miał taki przypadek???

• Zasłużeni forumowicze
Może się przylewa benzyną(co by wskazywało na przepływke)Najprościej by było podłączyć pod kompa i wczasie pracy obserwować sonde.Będzie widać czy się zalewa czy jest ubogo.To może być wina czujnika temp powietrza w przepływce.Opór taki jak czujnika płynu pin chyba 1 i 5.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.