Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Jako, że moje autko ma już kilka lat na karku ('92r) i fabrycznie miało najgorsze z mozliwych reflektory ( czytaj BOSCH bez soczewek z plastikowymi osłonkami w środku, które zżółkły) i teraz w zasadzie jeździ się na oślep.

Dlatego mam zamiar pilnie kupić reflektory. Oglądam zamienniki (DEPO, Sonar) i mam możliwość kupienia 2 rodzajów do autka: lampy bez soczewek w lampach mijania i lampy z soczewką w mijania.

1. z soczewką: http://moto.allegro.pl/item919497510_nowe_lampy_bmw_3_e36_91_98_soczewki_komplet.html

2. bez soczewki: http://moto.allegro.pl/item926205851_reflektor_lampa_bmw_e36_e46_5_7_e34_e38_x3_z4_x5_1.html

Proszę powiedzcie mi, które będą lepsze... bo cena jest taka sama.. może jeździł ktoś na zwykłym i na soczewce to ma porównanie, bo ja nie...

wg sensu wydaje się, że z soczewką powinno być lepiej..... to dlaczego nie jest droższe...

Proszę o pomoc i opinie...

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest spore grono osób, które narzeka na soczewki i to trzeba wziąć pod uwagę, ale... ;)

Ja po czyszczeniu lamp jestem mega zadowolony (m. in. jest mój opis na forum). Świecą naprawdę super. Mam Boscha na soczewce, który ma tyle lat co samochód (19 l.).

Jeśli kupować używkę to tylko Boscha na soczewce, będzie najmniejsze ryzyko wypalonego odbłyśnika. W tej lampie jest metalowy, w innych to plastik. Te lampy po tych latach mają prawo się zabrudzić. Czyli słabiej świecą a to się równa z mocniejszymi żarówkami i zakładają ludzie 100 topiąc odbłyśniki. Tu już to odpadnie, ale może być jedynie porysowany odbłyśnik lub słabo trzymający się materiał na nim, także jest i w metalowym odbłyśniku małe ryzyko. A jeśli nowy zamiennik, to już poczytaj na forum - było tego trochę.

Powodzenia! :cool2: