Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów wczoraj miałem okazje przejechać się innym BMW 320 d z tego samego roku co moja 1999 136 km . Niestety moja znacznie gorzej przyspiesza .Obydwa silniki nie biorą oleju , pracują równo , mają prawie identyczne spalanie . Ekonomizer u mnie na 4 biegu pokazuje 20 l na 5 zaś prawie 17 l. W BMW mojego kuzyna na 4 - 20 na 5 również 20 . prędkość max jest taka sama 217 km (jeśli licznik nie kłamie :wink: )szerokość opon i wysokość są takie same . . U mnie po dodaniu gazu nie widać żadnego dymu z rury wydechowej u kuzyna zaś kopci na czarno po gwałtownym dodaniu gazu . Zauważyłem również że na biegu jałowym moje autko wolniej się wkręca na obroty w tej drugiej zaś lekko się naciśnie gaz i obroty momentalnie wzrastają . Gdy się jedzie moim BMW po wciśnięciu pedału gazu do spodu auto przyspiesza bez żadnej zwłoki! ale niestety też bez żadnego zrywu...Przyspiesza jednostajnie niezależnie jakie są obroty i jaki bieg (przed przejechaniem się jego bmw uważałem że moje ładnie przyspiesza . U kuzyna jadąc wciskam gaz do spodu auto ma zwłoke ok 1 s i po niej niesamowicie przyspiesza!!! jak by to nie było 320 d :shock:
Opublikowano
a jesteś pewien kolego, że to drugie bmw nie jest po programie? ekonomizer na 5 biegu idący na max 20 litrów by na to wskazywał.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najprosciej to wez stoper do autka i sprawdz w jakim czasie rozpedzi sie do 100km/h twoje autko i kuzyna, wg danych technicznych powinno to byc 9,9 sek
Opublikowano

Witam

może Twoje jest po prostu słabe .... jego jeździ jak normalna seria...

Seria z tego co mi wiadomo nie dociąga do 20l na5 biegu.

Auto ewidentnie po programie!

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Dziś sprawdziłem dokładniej osiągi brat siedział z boku i liczył czas od 0-100 10.30 s . 3 bieg 40-60 5,8 s . 4 bieg 80- 120 8 s . Wiem że zawsze może być mała różnica w pomiarze ktoś później włączy stoper itp. ale to są w miarę wiarygodne wyniki . Czy moja BMW ma do dobre osiągi ?