Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżdziłem na tych kapciach własnie w tym rozmiarze i nie widzę różnicy w prowadzeniu auta w porównaniu z oponami SEMPERIT w tym samym rozmiarze.
Opublikowano
ja jezdzilem na 235 na koleinach byla masakra ale juz przy 215 bylo w miare normalnie, nie ma sie czym przejmowac.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
ten wymiar bardzo dobrze sie spisuje . nie pływa letnie bridgestony potenza 50A a zimowe najlepiej wypadły dunlop D3 winter sport . bardzo constans ani nie nadsterowny ani nie podsterowny 80 km/h po sniegu pełna kontrola .
Opublikowano
cytat:"" Szerokość opony nie jest tak ważna jak wzór bieżnika w BMW preferowane są te z jak najwększą ilością równoległych taką informację dostałem z ASO w Niemczech. """

viewtopic.php?f=1&t=435

Powiedział bym że wprost przeciwnie, wzór ma jakiś tam wpływ ale znikomy, jeśli założysz szeroki balon (zwłaszcza do nie dużego pojazdu) to zamulisz go, zwiększysz spalanie, zepsujesz sterowność. Daje się proporcjonalne w miarę gumy a nie do 316 balony 235 i ledwo się na tych walcach toczy.