Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Posiadam BMW E-39 530d,gdy przekrece kluczyk na pierwsza pozycje wyskakuje mi komunikat-VERIF.NIV.LIQ.LAVAGE Jesli ktos wie to moge prosic o informacje?????dzieki z gory i pozdrawiam.
Opublikowano

Czyli auto z Francji/Wloch?

Sądzę, że dotyczy to układu samopoziomowania tylnego zawieszenia NIVO- w komunikacie jest "NIV.". Auto jest w nie wyposażone?

Swoją drogą - dlatego też nie chciałem auta z Włoch/Francji bo potem to cholera wie jak rozszyfrować najprostszy komunikat. A Helmut lub Angol to zawsze jednak o wiele bardziej USER FRIENDLY do rozkminienia komunikatów BC :wink:

Pzdr.

Opublikowano (edytowane)

chodzi o niski poziom płynu do spryskiwaczy :)

Swoją drogą - dlatego też nie chciałem auta z Włoch/Francji bo potem to cholera wie jak rozszyfrować najprostszy komunikat.

a co za problem zmienić język komputera z włoskiego czy francuskiego na ang/niem? :)

Edytowane przez vortex5
Opublikowano (edytowane)
Witam.Posiadam BMW E-39 530d,gdy przekrece kluczyk na pierwsza pozycje wyskakuje mi komunikat-VERIF.NIV.LIQ.LAVAGE Jesli ktos wie to moge prosic o informacje?????dzieki z gory i pozdrawiam.

Verify NIVO liquid lavage czyli sprawdź poziom płynu w nivo

EDIT - czyli po francusku już mało co pamiętam niestety :) Potwierdzam to co napisał kolega Vortex

Edytowane przez Radarro
R6 + V4 = :)
Opublikowano

Verify NIVO liquid lavage czyli sprawdź poziom płynu w nivo

Pozdr

nie chodzi o NIVO liquid :) po francusku "niveau liquid lavage" to poziom płynu do spryskiwaczy

poza tym w układzie NIVO nie ma żadnego płynu, bo jest on pneumatyczny (na sprężone powietrze) a nie hydrauliczny (na płyn)

Opublikowano

Tak czy inaczej - te wszystkie języki USER UNFRIENDLY powodują zamieszanie i potem trzeba dobrze szukać i dumać o co może chodzić komputrowi :mrgreen:

Pzdr.

Opublikowano
teraz to sam juz nic nie wiem czy moge prosic o smsa z numerem tel ja zadzwonie poprostu zeby ktos mi wytlumaczyl o co chodzi. auto mam z Wloch.Moj nr 502-860-098 lub GG-2559757
Opublikowano
teraz to sam juz nic nie wiem czy moge prosic o smsa z numerem tel ja zadzwonie poprostu zeby ktos mi wytlumaczyl o co chodzi. auto mam z Wloch.Moj nr 502-860-098 lub GG-2559757

ale co jeszcze chcesz wiedziec? zapytales co oznacza komunikat "VERIF.NIV.LIQ.LAVAGE" więc dostałeś odpowiedź że chodzi o niski poziom płynu do spryskiwaczy. W czym jeszcze jest problem?

pozdr

Opublikowano

Może trzeba tą wiedzę koledze poszerzyc o praktyczną wskazówkę: otworzyc maskę, w komorze silnika znaleźc wlew od płynu do spryskiwaczy (dośc gruba rura z zamykanym kapselkiem), dolac płynu do spryskiwaczy. Komunikat zgaśnie :wink:

Pzdr.

Opublikowano
Komunikat zgaśnie :wink:

Pzdr.

Po ponownym uruchomieniu silnika (zeby nie było paniki... :norty: )

Aaaaaa tak - jeśli poszerzac wiedzę to skutecznie i do końca :cool2:

Pzdr.

Opublikowano
bez jaj!!!!!!!mam jeszcze jeden problem zle wskazuje mi paliwo zaleje do pelna to wskazowka jest na 50-tce robilem test zegarow tez do 50 tylko dochodzi i nie wiem czy czujnik czy plywak?jak ktos mial takie cos to prosze o odpowiedz...
Opublikowano
jesli tak sie podsmiac chcecie to mam dwa zbiorniczki na plyn do spryskiwaczy i dwa wlewy he he z glownego idzie na szybe i swiatla,a z drugiego tylko na szybe jezeli glowny zbiornik jest juz pusty..........A jak mozna zmienic jezyk na angielski np?
Opublikowano
a skąd kolego jesteś - jeśli z krakowa lub okolic to mogę ci zmienić pod kompem, poszukaj na forum była również instrukcja jak to zrobić za pomocą tych guzików ["cycuszków" :twisted: ] w liczniku.

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano
jesli tak sie podsmiac chcecie to mam dwa zbiorniczki na plyn do spryskiwaczy i dwa wlewy he he z glownego idzie na szybe i swiatla,a z drugiego tylko na szybe jezeli glowny zbiornik jest juz pusty

a nie jest tak że ten drugi zbiorniczek masz do intensywnego spryskiwania? u mnie tak jest, bo tez mam dwa zbiorniczki i do dużego wchodzi 6 litrów a do małego około litr. Do tego małego leje się inny płyn niż do dużego i spryskiwanie z niego uruchamia się inaczej - wciskając przycisk na prawej manetce.

a co do języka - jesli masz blisko do wrocławia to ja Ci zmienie za darmo

Opublikowano

a nie jest tak że ten drugi zbiorniczek masz do intensywnego spryskiwania? u mnie tak jest, bo tez mam dwa zbiorniczki i do dużego wchodzi 6 litrów a do małego około litr. Do tego małego leje się inny płyn niż do dużego i spryskiwanie z niego uruchamia się inaczej - wciskając przycisk na prawej manetce.

a co do języka - jesli masz blisko do wrocławia to ja Ci zmienie za darmo

Zgadza się :cool2:

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------