Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie... Pojechałem :)

Od jakiegoś roku już mi chodzi ten phaeton po głowie - no niesamowicie mi się podoba... I jeśli mam już na coś zmieniać moje obecne auto..

Myślałem o e60 z powodu silnika i prowadzenia.. Ale im więcej czytam tym bardziej mi się odechciewa..

Myślałby kto, że jak się wykłada 70 tys na używane auto to powinno zapewniać w miarę spokojną i bezproblemową jazdę a tu......guzik :)

I wiem... Jeśli Cie nie stać na eksploatację to kup sobie nowe auto... Tyle, ze ja nie chcę nowego - słabszego, brzydszego itd...

Grzesiek, za 70k można już kupić coś fajnego, ale trzeba się ostro nachodzić i jest większe ryzyko, że można trafić na "zonka". Phaeton też mi się kiedyś podobał, bo to auto na pewno ma swój urok. O gustach ciężko dyskutować, więc skupiamy się na kwestiach czysto technicznych i funkcjonalnych. Jeśli chodzi o właściwości jezdne i jednostki napędowe, to BMW jest moim zdaniem najlepszym wyborem.

A na każdym forum naczytasz się wiele złego na temat aut, bo tutaj najczęściej piszą ludzie, którzy mają ze swoimi samochodami jakieś problemy :) Także uszy do góry i nie zbaczaj z dobrze obranej ścieżki :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadzam się. Nastraszyli Cię nie wiem po co. Jak się kupuje złoma byle taniej to potem ma się przeboje. Kupisz mądrze i pojeździsz długo bez większych kosztów, szczególnie, że sam pisałeś o niedużych przebiegach jakie robisz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie... Pojechałem :)

Od jakiegoś roku już mi chodzi ten phaeton po głowie - no niesamowicie mi się podoba... I jeśli mam już na coś zmieniać moje obecne auto..

Myślałem o e60 z powodu silnika i prowadzenia.. Ale im więcej czytam tym bardziej mi się odechciewa..

Myślałby kto, że jak się wykłada 70 tys na używane auto to powinno zapewniać w miarę spokojną i bezproblemową jazdę a tu......guzik :)

I wiem... Jeśli Cie nie stać na eksploatację to kup sobie nowe auto... Tyle, ze ja nie chcę nowego - słabszego, brzydszego itd...

To niestety nie jest tak, choc byc powinno. Za 70 tys mozna kupic jakąs podstawową wersje auta klasy D, E60 to klasa E, czyli klasa wyzej, ale np. 530d jest droższe 4 razy! 70 tys to tylko 25 % ceny nowego dobrze wyposazonego 530d