Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A Ty dalej swoje. Wg mnie precyzyjnie przekazuję co mam na myśli. Czy nie mam racji pisząc, że nie tylko przy aucie z USA data produkcji może być rok niższa niż rejestracji i modelu? Bo ja tylko to chciałem wyrazić. Nie odkryłeś niczego nowego stwierdzeniem, że w ASO można sprawdzić datę produkcji. ;) W numerze VIN masz modelowy rok i nie ma on nic wspólnego z datą produkcji auta.
  • Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to zobacz sobie jeszcze w kompie auta w ukrytym menu bo o tym nie wspomniales widac jednak jedna nowosc ci przekazalem :D

tylko to chciales wyrazic ale rozpisales sie, ze ho ho ho i wpadles we wslasna pulapke literek, pisz krotko, tresciwie i na temat to nie bedzie polemiki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj nie mogę z Tobą. :) No ok, ale ja nadal nie wiem co chciałeś wnieść do dyskusji tym sekretem (wiadomym wszystkim zresztą)? Przecież cała moja wypowiedź nie dotyczyła tego czy da się sprawdzić datę produkcji auta tylko że nie wynika ona z dokumentów i różni się od daty pierwszej rejestracji zarówno w przypadku aut z USA jak i aut EU. I główny nacisk mojej wypowiedzi był na to. Nikt tego nie odebrał tak jak Ty i nie wiem po co drążysz ciągle to czy się da czy się nie da sprawdzić datę produkcji, co nie ma znaczenia żadnego w dyskusji.
Opublikowano
Chyba tylko w Polsce i krajach trzeciego świata ważny jest rok produkcji pojazdu od daty pierwszej rejestracji - szczerze mówiąc nie wiedziałem jak jest w USA
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano (edytowane)

wazny jest jak cholera, wszystko zalezy od roznicy, mam quada z 2005 roku, pierwsza rejestracja 2009, zaplacisz mi tyle ile kosztuje nowy? ten tez jest nowy, rozniaca jest znikoma, gadzetu za max 1000zl to chetnie opuszcze :D

a tak powaznie to wazna jest data przy sprzedazy a zwlaszcza w pl, ludzie patrza na to na co powinni najmniej czyli cena, przebieg i rok produkcji, mniej wazny juz jest stan techniczny :D

jak to jest 3 miechy w ta czy w tamta to zadna roznica ale katalogowo w eurotaxie bedzie auto mniej warte chcoby bylo z 31 grudnia od tego, ktore bedzie z 1 stycznia roku nastepnego, przy nowych autach to bedzie roznica kolosalna, wyniesc moze nawet 30% auta uzywanego, czym auto starsze tym roznica sie zaciera

Edytowane przez irko
Opublikowano
Chyba tylko w Polsce i krajach trzeciego świata ważny jest rok produkcji pojazdu od daty pierwszej rejestracji - szczerze mówiąc nie wiedziałem jak jest w USA

O skręconym liczniku Kolega zapomnial.

Nie liczy się wydawana kasa na przeglądy, dbanie o furę, udokumentowana historia, bezwypadkowość....

Licznik i rocznik sie liczy. A ze Klient szuka 2 latka z 24kkm na liczniku o wartości 28,5% wartości nowego, to inna inszość...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stosowanie rocznika modelowego w USA jest bardzo mądrym rozwiązaniem bo od razu wiadomo jakie to auto. W Europie np. E60 2007 może być po lifcie i przed. Ktoś kto się nie zna może zostać oszukany. Wystarczy obejrzeć ogłoszenia na allegro a znajdziemy wiele aut, które są modelami przed liftem a sprzedawca kłamie w "żywe oczy" i umieszcza w ogłoszeniu określenie "model po liftingu". W USA mamy rocznik modelowy i wtedy wiadomo, że auto ma już zmiany takie a takie. Prosto i uczciwie. Generalnie w krajach cywilizowanych wartość auta stanowi przede wszystkim przebieg, wyposażenie i stan techiczny. Rocznik oczywiście też ale nie jest to tak istotna sprawa jak w Polsce. Bo czym się różni auto z 11.2007 z przebiegiem 90 tys km od auta z 01.2008 o takim samym przebiegu?
Opublikowano

FUX ale masz dobrych kupców ;) szukając 2 letniego samochodu klient rozmawia jedynie o słusznym przebiegu na poziomie do max 20tkm ;) i oczywiście cenie zbliżonej do wartości podanej przez Ciebie.

Znam te triki należy wykonać: odnowę biologiczną )wypolerować auto używane), weekend w SPA (od razu auto poczuje się młodsze jak mu spadnie z licznika ze 100tkm) przy okazji robiąc lifting dokumentów kupując książkę serwisową na alledrogo.

Do tego dobre przemówienie poparte lipnymi wiadomościami (auto od kuzyna z Niemiec, jeździł starszy Pan czy niania z dziećmi mojego szefa) ewentualnie prawnik ale oni robią większe przebiegi niż ci pozostali

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj nie znacie najlepszego w przypadku drogich fur.. :) "Tym autem jeździł dyplomata dlatego taki mały przebieg". :D
Opublikowano

Aaaa to mnie zagiąłeś z tym dyplomatą :) faktycznie szukając E60 na mobile.de natknąłem się na kilka ogłoszeń w stylu diplomatfahrzeug ;) niemniej jednak patrząc na przebieg wynikało że jeździł więcej niż Taxi w Berlinie :mrgreen: - niewątpliwie ciekawy pomysł ...

Z kolei na alledrogo stoi M5 na specjalne zamówienie szejka z Bahrajnu :)

Opublikowano
Warto też zainwestować lub porzyczyć od kolegi fotelik dla dziecka i umieścić go z tylu samochodu. Sprawia wrażenie że właściciel skoro jeździł z dzieckiem to musiał jeździć ostrożnie i delikatnie, nieprawdaż :) A fotelik może się przydać w przyszłości dla dziecka, ewentualnie przy kolejnej sprzedaży auta :)
Opublikowano

Jakby któryś z kolegów potrzebował fotelik do sprzedaży auta to dajcie info na PW ;)

PS. Żeby się nie okazało że wyleci z domu dziecko 6 letnie a fotelik będzie dla dwulatka ;)