Skocz do zawartości

E60 530d Regeneracja wtrysków

baranmarcin

Rekomendowane odpowiedzi

korekcje masz w normie wiec daj sobie spokoj chyba ze nie masz na co kasy wydawac ... jakosc paliwa ma rowniez na nie wplyw jak sam juz zauwazyles ... ja na zimowym zatankowanym z koniecznosci na "taniej" stacji mialem nazwijmy to "lekka" odchylke od tego co bylo zwykle ;)

Czy wymieniac wszystkie,regenerowac?

Nic nie robić - obserwować. Chyba, ze cierpisz na nadmiar kasy i nie wiesz co z tym zrobić.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

a jesli chodzi o to "dymienie" zaraz po odpaleniu z rana?

jest to normalny objaw,czy jak?

to jest doslownie delikatna chmurka przez sekunde,ale denerwuje mnie to,wiec dlatego pytam.

Samochod ciagnie dobrze,odpala idealnie,czy zimny czy cieply,pracuje rowno.

Chodzi tylko o ten dymek ;)

a jesli chodzi o to "dymienie" zaraz po odpaleniu z rana?

jest to normalny objaw,czy jak?

to jest doslownie delikatna chmurka przez sekunde,ale denerwuje mnie to,wiec dlatego pytam.

Samochod ciagnie dobrze,odpala idealnie,czy zimny czy cieply,pracuje rowno.

Chodzi tylko o ten dymek ;)

Nic się nie przejmuj, to normalny objaw.

• 10 lat później...
Witam ..Sory za temat trochę z innej beczki,chociaż nie do końca.Po wymianie rozrządu przy braku zakodowania wrysków i prawdopodobnej zamianie miejscami wtryskiwaczy auto zaczęło głośniej chodzić-stukot podobny do zaworów,szczególnie przy przyspieszaniu-przy odpalaniu wykonuje jeden może dwa obroty więcej i przy załapywaniu czuć szarpnięcie silnikiem.Rozrząd z wałem zblokowany więc to odpada żeby się cokolwiek przesuneło.Wcześniej auto pracowało pięknie....Czy to kwestia wtrysków???Konczą mi się pomysły...