Skocz do zawartości

powietrze mi samo schodzi z tylnego koła dlaczego???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie....trzyma niecałą 1 at..kiedy nabije do 2, po tyg jest to sama jaka moze byc przyczyna???
Opublikowano
Uszkodzony wentyl, krzywa lub przy korodowana fela lub po prostu już to smarowidło co wulkanizator smaruje fele wyschło i nie ma właściwości uszczelniających
Opublikowano
To smarowidło nie ma właściwości uszczelniających

A fachowo to się nazywa pasta montażowa i nie ma nic wspulnego z uszczelnianiem. Za utrzymanie szczelności koła odpowiedzialny jest zawór i część opony zwana stopką. Powietrze może uchodzić : między oponą a felgą (częsta przypadłość na naszych dziurawych drogach),miedzy zaworem a felgą (guma z której jest wykonany zawór parcieje z czasem),przez zaworek w środku no i dziurawa opona. Jedź z tym do wulkanizacji i niech sprawdzą koło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz do NASA albo do archiwum X.Z prostrzych rozwiązań to tylko wizyta w zakładzie wulkanizacji.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Nie obraź się ale jak można zakładac tak durne tematy, mieszkasz w jakiejś dziurze gdzie brak wulkanizacji, szkoda Ci 10 zł na sprawdzenie.

Czytając takie tematy ręce same się rozkładają

A odpowiadając na Twoje "mądre" pytanie mam rozwiązanie, zamień tylne z przednim i z tyłu będzie OK rozwiązanie jest tak samo mądre jak Twoje pytanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja naprawde nie chciałem być złośliwy po prostu robawił mnie ten temat do łez.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Ja naprawde nie chciałem być złośliwy po prostu robawił mnie ten temat do łez.

śmieszny jestes :duh:

proszę o zamknięcie tematu..

Opublikowano

Człowieku sam jesteś śmieszny zadając tak debilne pytania.

Zamknijcie ten temat bo autor sam się pogrążył.

Mam nadzieję że już ci powietrze nie schodzi :mad2:

Sorki za OF ale musiałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.