Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem od jakiegoś czasu dużo bierze oleju czym to może by spowodowane auto ma przebieg 177tyś. km silnik 2200cm niema żadnych wycieków oleju czasem na postoju przy zapalonym silniku troche obroty podskakuja ale to minimalnie.

czy ktoś może mi pomóc z góry bardzo dziękuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dopiero co był taki temat na forum, jakies ok 2 tygodnie temu
Opublikowano
Kolego silnik M54 tak już po prostu ma. Nie znajdziesz na forum chyba nikogo z tym silnikiem komu nie ubywałoby oleju a póki co nikt nie szarpnął się na wymianę uszczelniaczy :D
Opublikowano

Ja mam taki silnik i jakos nigdy nie bylo potrzeby dolania oleju,nie ma zadnych zawirowan obrotow itp.

mam problem od jakiegoś czasu dużo bierze oleju czym to może by spowodowane auto ma przebieg 177tyś. km silnik 2200cm niema żadnych wycieków oleju czasem na postoju przy zapalonym silniku troche obroty podskakuja ale to minimalnie.

czy ktoś może mi pomóc z góry bardzo dziękuje

A ile bierze tego oleju?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Kolego silnik M54 tak już po prostu ma.

Tylko wtedy gdy z CASTROLA przejdzie się na inny olej, ponieważ castrol jest olejem osadowym i akurat M54 ma na tyle felerne uszczelniacze, że nie wytrzymują właściwości czyszczących innych olejów.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 3 miesiące temu...