Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z samoodkręcającymi się srubami kół. Dotyczy to kola tylnego, najpierw zginęly dwie (pozostale dokręcone) dziś zauważylem że odkręcila się kolejna. Przypadek czy efekt jakiegoś uszkodzenia. Nie odczuwam żadnych wibracji czy stuków.

Opublikowano

Felga BMW ? Śruba BMW ? Może stożek łba nie ten ? Jeśli felga nie ori to czy ma otwór centrujący ten sam co piasta.

Wyslij mi twój nr kom. na PW bo gdzieś mi się wstąpił.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
hahah moze śmieszne ale zgadzam się z przedmówcą,dlamnie jest dziwne żeby śruby się same odkręcały,przy czaj może sąsiad albo "koledzy" odkręcają i złap i napierdol do dupy baranom :mad2:
Opublikowano

Z sąsiadami ok (raczej)

Zdjąłem kolo, wyczyścilem piastę, luzów nie stwierdzam. Kupię śrubę i będę obserwował.

Opublikowano
Z sąsiadami ok (raczej)

Zdjąłem kolo, wyczyścilem piastę, luzów nie stwierdzam. Kupię śrubę i będę obserwował.

Skręć na pastę miedzianą.

ty, a może sąsiadka :mrgreen: ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
jak koledzy pisali - ja bym sie przyjzal jak wyglada leb sruby i otwor w feldze.moze niesa kompatybilne .
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Witam,

Mam problem z samoodkręcającymi się srubami kół. Dotyczy to kola tylnego, najpierw zginęly dwie (pozostale dokręcone) dziś zauważylem że odkręcila się kolejna. Przypadek czy efekt jakiegoś uszkodzenia. Nie odczuwam żadnych wibracji czy stuków.

no ja nie wierzę ! W super wspaniałym samochodzie z benzynowym silnikiem odkręcają się śruby......

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Witam,

no ja nie wierzę ! W super wspaniałym samochodzie z benzynowym silnikiem odkręcają się śruby......

Wiem że trudno uwierzeć, ale sprawa stanęła na zarządzie w Monachium. Powodem jest użycie slabych srub z diesla, których producentem jest mala chińska manufakturka (ta sama, która produkuje większość osprzętu do diesla). Śruby nie wytrzymują mocy i dlatego podjęto decyzję o akcji naprawczej. Podobno w ramach rekompensaty mam dostać komplet nowych felg wraz z oponami. Wszystko z katalogu BMW oczywiście gratis.