Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy moze ktoś sie orientuje ostatnio wymieniłem wtrysk sterujący w m47 i po odpaleniu po dłuzszej chwili auto zaczęło dymić na biało jakby nie przepalało dawki i gasło na wolnych obrotach chwilami zaczynało odzyskiwać moc a teraz dalej to samo stara rzeczywistość brak mocy ale równo pracuje. Dodam ze przed wymianą mirzyłem przepływ pradu przez wtryska i nic a następny miał 96 ohm. Moze trzeba wykasowac błąd po wymianie ale ja juz nie wierzę zeby pomogło chyba ze ten następny tez jest zepsuty ale byłem u machera i mówił ze ok.

:cry: pomocyyyyyyyyyyyy bo zastanawiam sie juz nad sprzedarzą a tak fajne autko

Opublikowano (edytowane)
/ Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Ja też wymieniałem wtryskiwacz sterujący i byłem na compie z tego co mi powiedział mechanik żadnych błedów się nie kasuje sprawdzał mi tylko czy on działa ale autko jak zimne i tak nie chce zapalać prawdopodobnie pompa wtryskowa padła
Opublikowano
dodam ze po wymianie tego wtryska to po zagrzaniu silnika zaczyna przerywac na wolnych obrotach i gasnąć po przejechaniu kilometra przestaje przerywac moze ktoś mi pomoże???????/
Opublikowano

musisz sobie zrobic takie urządzenie do wyciągania wtrysków albo od kogoś pożyczyć to proste . musisz sobie załatwić nakrętke na wtrysk spawasz do niej pręt o dłurości 30 cm nakładasz na niego jakiś metalowy cieżki walec z dziurą w środku i zabezpieczasz pręt u góry zeby nie spadł. Zalewasz wtrysk wd 40 nakręcasz wybijak na wtrysk i przesuwasz tym walcem az puści działa to jak udar tylko w zwolnionym tempie

POWODZENIA NIE TRZEBA ODKRECAC ZADNEJ OBUDOWY PLASTYKOWEJ TYLKO OSŁONY WTRYSK TRZYMA SIĘ NA DWÓCH ŚRUBKACH

I OCZYWIŚCIE RURKA

Opublikowano
co ci sie dzieje ze wymieniasz wtrysk sterujący???????????/

5 needle motion sensor

10 power supply

brak zapłonu

Długo jezdzisz z tymi błedami ?

Opublikowano

hejka

szarpie mi silnikiem na niskich obrotach(przy zimnym bardziej) dodam gazu powyzej 1 tys i jak spadaja to chwile czesie silnikiem az drgania przenosza sie na cale auto.(wrazenie jest takie jak by jeden cylinder nie chodzil) wszystko zaczelo sie od zalania 10 litrow benzyny zmieszalem z 50 litrami ropy przejechalem 200 kilcow i spuscilem to. padla juz pompa liniowa, wymienilem ja i dalej szarpie, oraz stala sie jak by slabsza.

PRzychodzi komus jakis pomysl co moze byc tego przyczyna tzn. co trzeba wymienic?.

Opublikowano (edytowane)
/ Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Fakt prace przy silniku a już nie wspomne przy pompie w dieslu nie należą może do miłych łatwych i przyjemnych :) ale to nie jest tylko w takiej marce jak BMW lecz w wiekszości nowoczesnych dieslach.

BMW jakoś strasznie nie utrudniło pracy przy WYCIĄGANIu pompy wtryskowej bo wystarczy do tego troszke pojecia o mechanice, opis z TIS i ściągacz który na necie można dostac za ok. pięc dyszek.

Lecz z montazem do autka jest to trudniejsze gdyż jest jeszcze potrzebne urządzenie zegarowe które warto było by miec dokładne aby ustawic pompe.