Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

Niedawno kupiłem na ebuy-u oryginalne radio cd do mojej e46 320 d i chciałbym je zamienic za kaseciaka... Problem w tym ze nie bardzo wiem czy jak zaczne wyciągać stare radyjko to czegoś nie połamie...? wie ktoś może czy jest na to jakiś specjalny sposób? Wiem ze pewnie było to juz na forum ale szukałem dość długo i nie znalazlem tego co trzeba :cry2: dzieki z góry

Opublikowano
Najpierw zdejmij listwy ozdobne z konsoli. 1 prawa, potem srodkowa. Podważ je czymś, są na wciski. Po zdjeciu środkowej listwy , bedziesz miał dwie śruby na śrubokręt krzyzakowy. Odkręć i wyciagnij radio.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Witam!!!

Wymontuj/odczep listwę ozdobną nad radiem, jest na kołeczkach. Wystarczy mocniej pociągnąć. Z tego co pamiętem będziesz też musiał odczepić listwę tą na schowkiem po stronie pasażera, ponieważ ta listwa nachodzi na tą listwę nad radiem. Po zdemontowaniu listw, odkręć śrubki mocujące radio i spokojnie wyciągasz radyjko. Odłączasz i wymieniasz na nowe :)

pozdrawiam

Opublikowano
oryginalne radia w bmw graja tragicznie---wymiana na inne wskazana jak najbardziej.Kazdy kto wymienil z moich znajomych jest w szoku jaka roznica w dzwieku.
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co za problem wyciągnąc RCA z oryginalnego radia i podłączyc dobry wzmacniacz + dobre głosniki i będzie ładny wygląd, sterowanie z kierownicy jesli sie posiada + super granie.
Opublikowano
dla mnie to juz za duzo kombinowania-wole juz wsadzic dobre radio wzmaka i inne glosniki . mam u siebie w coupe radio alpine cda 9855r do tego wzaczniacz RTO hamburg i lanzar na subwoofer.Glosniki przod fusion i cykawki MBQuart i tyl FLI bass to pioneer Competition series gra to pieknie ,czysto i glosno
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Wiecie wogóle kto produkował radia do E46, czy uprawiacie demagogie ?

Do bmw robi radia PHILIPS, BECKER, BLAUPUNKT, ALPINE Jeszcze ktos?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) teraz bedzie o wiele łatwiej... :8) mam w domu radyjko alpiny bo kupiłem na ebuy-u jakoś wcześniej bo była dobra okazja ale jak patrzej jakby sie tam komponowało to az mi nie dobrze :mad2: w tygodniu sobie założe oryginał a alpiny gdzieś opyle pozdro
Opublikowano

Te radia moga byc produkowane przez kogokolwiek ale odbior jest tragiczny!! wstawcie jakiekolwiek DOBRE radyjko i odpalcie na 5 minut i zobaczycie roznice KOLOSALNA!!

Nierozumiem jak komus sie moze podobac oryginalne radio - ono wyglada jak SAFARI z duzego fiata tylko ze w czarnym plastiku fuj fuj

:duh: :mad2:

Opublikowano
Ja proponuje obejrzec radia Nakamachi Idealnie sie komponuje z w desce BMW. Wyglada jak zlom z PRL-u ale jak to gra :P

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Ja proponuje obejrzec radia Nakamachi Idealnie sie komponuje z w desce BMW. Wyglada jak zlom z PRL-u ale jak to gra :P

Oooo, TAK! Jak usłyszałam i zobaczyłam u kolegi, natychmiast pożałowałam zakupu Alpine'a:(

Opublikowano
Te radia moga byc produkowane przez kogokolwiek ale odbior jest tragiczny!! wstawcie jakiekolwiek DOBRE radyjko i odpalcie na 5 minut i zobaczycie roznice KOLOSALNA!!

Nierozumiem jak komus sie moze podobac oryginalne radio - ono wyglada jak SAFARI z duzego fiata tylko ze w czarnym plastiku fuj fuj

:duh: :mad2:

wiesz kolego ja naprzykład lubię taki oryginalny wygląd radia i dla mnie one graja całkiem dobrze a przynajmniej tak jak powinny :lol: ale wiesz jak to jest każdy ma swój gust

Opublikowano

W swoim bmw posiadam oryginalne radyjko bmw cd i dźwięk jest bardzo dobry,radyjko super dopasowane

Jasne ze jakiś pioneer grał by lepiej ale po co te kombinacje,no zależy od gustu jeden woli matkę drugi córkę :D