Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj miałem małą stłucze i musze szukać lewego przedniego błotnika. Pytanie mam takie czy błotniki od sedana cupe i compacta są takie same ?

Jako że nie jestem lakiernikiem, mechanikiem to czy warto kupować te błotniki za 70 zl i je malować czy szukać oryginała z takim samym kolorem i w zasadzie tylko przełożyć ?? czy kupić oryginała i malować?

pozdrawiam

BMW E46 320D 2000r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błotniki w coupe, compact i sedan są inne. Takie same są w sedanie i touringu.

Odradzam zakup części nie oryginalnych (błotników po 70-100zł). Poszukaj używki, oczywiście najlepiej w kolorze, niestety mało realne abyś znalazł w kolorze w stanie bdb. Staraj się kupować osobiście, bo na częściach uzywanych, sprzedawanych wysyłkowo można się przejechać.

Opublikowano

Niestety osobiście to nie w mojej okolicy, nie ma za dużego wyboru. Na allegro już kupiłem i to w takim samym kolorze biore za pobraniem więc najpierw rozpakuje jak sie nie spodoba to nie zapłace i tyle ;]

PS Dużo roboty jest z wymianą błotnika i nadkola?? co trzeba zdemontować ??

PS2 A błotnik będzie zdemontowany z tego auta http://www.allegro.pl/item904418859_bmw_e46_blotnik_przod_lewy_stahlblau.html

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Witam

Dzisiaj miałem małą stłucze i musze szukać lewego przedniego błotnika. Pytanie mam takie czy błotniki od sedana cupe i compacta są takie same ?

Jako że nie jestem lakiernikiem, mechanikiem to czy warto kupować te błotniki za 70 zl i je malować czy szukać oryginała z takim samym kolorem i w zasadzie tylko przełożyć ?? czy kupić oryginała i malować?

pozdrawiam

kolego ja popieram szukanie w tym samym kolorze zapłac więcej wez z demontażu( stan BDB) i bez malowania BMW nie ma dużo odcieni żebyś miał problem ze znalezieniem ,

nie wiem czy masz po lifcie czy przed i jak masz błotnik uszkodzony przełożenie błotnika nie jest trudne ,sciągasz przedni zderzak ( jeśli masz po lifie masz 2 osobne slizgi lampy i zderzaka, a przed liftem masz 1 slizg, ) odkręcasz boczne śruby od nadkola i śruby mocujące błotnik i go ściągasz nie masz żadnej tam filozofi

a co do podróbek sa błotniki co idealnie pasują i leża do e46

pozdrawiam

Opublikowano
Skora, licz się z tym, że kolor może nie pasowac idealnie.

Licze sie licze jeżeli nie bedzie idealny to się przemaluje latem. :) Bo i tak mam trochę rzeczy do zrobienia zaprawki polerki itp.

BMW E46 320D 2000r.