Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegow. Mam problem po wymianie akumulatora po wyłaczeniu zapłonu ciagle dziala mi nawiew auto zamkniete nawiew w srodku dziala. Co to moze byc dodam ze posiadam pelne webasto postojowe nie dogrzewacz. Stało sie tak po podłaczeniu alarmu i wymianie akumulatora.

Pozdrawiam

Opublikowano
Oriętuje sie ktos czy nawiew klimatronika ma jakis przekaznik czy cos takiego. Dzis podlacze auto pod kompa to zobacze.
Opublikowano
Witam wszystkich kolegow. Mam problem po wymianie akumulatora po wyłaczeniu zapłonu ciagle dziala mi nawiew auto zamkniete nawiew w srodku dziala. Co to moze byc dodam ze posiadam pelne webasto postojowe nie dogrzewacz. Stało sie tak po podłaczeniu alarmu i wymianie akumulatora.

Pozdrawiam

rozumiem że dokładałeś alarm.... ja szukałbym właśnie tu przyczyny... widzę że kolega z Kołobrzegu.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Witam nie wiem co sie stało ale nawiew sam sie naprawił. Wczoraj przyjechalem ze szczecina do kolobrzegu zgasilem auto zaplon wylaczony a nawiew z klimatronika swiecil sie i nie chcial sie wylaczyc. Dopiero jak sam wylaczylem go recznie to gasł. W dodatku nie moglem wtedy tez jak juz silnik ostygl wlaczyc webasta. Dzis po przejechaniu 8 km nawiew zaczol sie wylanczac sam tak jak powinien. Nie wiem o co chodzi i co to moglo byc. Sprawdzalem bezpieczniki jak nie moglem nawiewu zgasic wyjmowalem kazdy i tylko widzialem chyba przez to i odlanczanie akumulatora bledow zlapal. Bledy wykasowalem i narazie jast dobrze.

A w inpie wyszły takie łedy moze wie ktos o co chodzi??

1.

46F1 46F1 (0) Steuergeraet intern 6

Error counter: 3 Logistic counter: 36

2.

21 Relay Rear window defogger

Error frequency : 42

Short circuit to ground

Errorcode: 15 02 2A 36 00 87 15 00 00 6C -------------------------------------------------------------

24 Water valve

Error frequency : 8

Short circuit to ground

Errorcode: 18 02 08 36 00 87 18 10 00 78 -------------------------------------------------------------

23 Auxiliary water pump

Error frequency : 160

Short circuit to ground

Errorcode: 17 02 A0 36 00 87 18 11 00 7A =============================================================

Opublikowano
ten 2 błąd to jakiś przekaźnik podgrzewania tylnej szyby ... sprawdź czy szybka grzeje... i może to on miał związek z nie wyłączaniem się climatronica....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Hej wiem ze cos z przekaznikiem tylnej szyby podgrzewanie szyby tylnej dziala nawet jak wszystko rozmarznie to ogrzewanie sie samo wylancza.

A pozostale bledy?? moze przez to ze bezpieczniki wyjmowalem i aqu byl odlanczany??

Tylko ciekawia mnie te bledy:

24 Water valve

i

23 Auxiliary water pump

Od czego one sa jakies pompki??

Pytanie jeszcze do przekaznika podgrzewania tylnej szyby, w ktorym miejscu on sie znajduje?. Auto po liftingu.

Opublikowano
z tylu miedzy zbiornikiem od spryskiwacza tylnej szyby a glosnikiem ... zawor i pompka to obieg ogrzewania ... skasuj te bledy na razie i zobacz czy wroca ... moze przy podlaczaniu aku (skoki napiecia) IHKA "zglupialo".