Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie pomocy,rozładowala sie mi bateria w tym samochodzie wiec trzeba bylko ja wyciagnac i nałądować,wszystko by bylo ok jak bym nie zostawił kluczy w bagazniku i nie zatrzasnoł klapy.myslalem ze da sie otworzyc drzwi przez podanie zasilania na instalacje ale ten sposób nie zadziałał.macie jakies moze pomysły?
Opublikowano
panowie pomocy,rozładowala sie mi bateria w tym samochodzie wiec trzeba bylko ja wyciagnac i nałądować,wszystko by bylo ok jak bym nie zostawił kluczy w bagazniku i nie zatrzasnoł klapy.myslalem ze da sie otworzyc drzwi przez podanie zasilania na instalacje ale ten sposób nie zadziałał.macie jakies moze pomysły?

tu ktos mial podobny problem i generalnie nie ma sposobu raczej na otwarcie bez klucza i akumulatora http://forums.bimmerforums.com/forum/archive/index.php/t-1179240.html

Na Twoim miejscu bym pojechał do ASO z dowodem rejestracyjnym, kazał wyrobić nowy kluczyk i wtedy otworzył samochod (na forum jest opisane jak to zrobić bez podłączonego akumulatora). Dzięki temu otworzysz auto nie rozbijając szyby i jednoczesnie bedziesz mial zapasowy kluczyk na przyszłość - wiec problem Ci sie juz nie powtorzy.

Ogolnie warto mieć dwa kluczyki, dlatego zdaje mi się, że to najsensowniejsze wyjście z sytuacji

Opublikowano

Na Twoim miejscu bym pojechał do ASO z dowodem rejestracyjnym, kazał wyrobić nowy kluczyk i wtedy otworzył samochod (na forum jest opisane jak to zrobić bez podłączonego akumulatora). Dzięki temu otworzysz auto nie rozbijając szyby i jednoczesnie bedziesz mial zapasowy kluczyk na przyszłość - wiec problem Ci sie juz nie powtorzy.

Ogolnie warto mieć dwa kluczyki, dlatego zdaje mi się, że to najsensowniejsze wyjście z sytuacji

Wydaje mi się że jeśli masz kluczyk to zawsze otworzysz auto, kluczyk w ASO ok 700zł, czasem taniej i o wiele szybciej wyjdzie zlecić to komuś kto się zajmuje otwieraniem auta bez uszkadzania zamka. Uwierz są tacy...i to nie są żadni złodzieje. Kiedyś znajoma miała podobny problem w seacie toledo II, po 30min przyjechali "panowie", 20sek coś podłubali i otwarte. Popytaj się znajomych, w E39 taka operacja nie powinna kosztować więcej niż 150zł.

Ale jeśli nie masz drugiego kluczyka to powinieneś dorobić, tylko nie wiem czy po VINie da się dorobić...

Opublikowano
Panowie w zeszlym roku tez przez przypadek zatrzasnalem kluczyk w bagazniku w ktorym mialem zepsuta elektryke otwierania. Takze trzeba go bylo otworzyc mechanicznie. Zadzwonilem do goscia ktory dorabia klucze przyjechal i w 2 min mialem otwarty bagaznik. Cena za usluge 160zl

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Ale jeśli nie masz drugiego kluczyka to powinieneś dorobić, tylko nie wiem czy po VINie da się dorobić...
da się w ASO bez problemu :P
Opublikowano
Za pomoca swojego sprzetu :8) . Mi gosc otworzyl centralny w ok 10 sek. a mechanicznie tylna klape w ok 2 min. w taki ziab ze masakra

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Opublikowano
Za pomoca swojego sprzetu :8) . Mi gosc otworzyl centralny w ok 10 sek. a mechanicznie tylna klape w ok 2 min. w taki ziab ze masakra

mnie bardziej zastanawia skąd ci spece mogli się tego nauczyć. Nie jest to przecież publicznie dostępna wiedza, że wystarczy w googlach wpisac cos :)

Opublikowano
Jesli gosc dorabia klucze, ustawia zapadki we wkladce zamka pod kluczyk to niby dlaczego ma nie potrafic otworzyc samochodu. I nie taka prosta sprawa zeby ci otworzyl: musisz najpierw pokazac dokumenty auta (w moim przypadku bylo to trudne bo wszystko zostalo w bagazniku wiec pokazalem mu gdy wyciagnalem kurtke z bagaznika)

Opublikowano

Co do e39 to słyszałem akurat opinie kolesi, którzy znają różnych "ciekawych" typów, że wejście do e39 to nie jest nazbyt skomplikowana operacja. Ponoć dobrzy spece potrafią wejść do e39 i je odpalić w około 4 minuty.

Co do umiejętności otwierania takich zamków to również twierdzę, że jeśli ktoś w tym siedzi, dorabia klucze, zamki pod klucz więc doskonale zna budowę zamka od wewnątrz, potrafi na tej podstawie opracować sobie skuteczną metodę jego otwierania awaryjnego.

Pzdr.

Opublikowano
I nie taka prosta sprawa zeby ci otworzyl: musisz najpierw pokazac dokumenty auta

No tak, ale przyjdzie złodziej i też bedzie chcial dokument auta? :norty:

Masakra z tym otwieraniem. e39 ma zamki z ryglowaniem a i tak....

Jedyny sposob by spać spokojnie to chyba wykupione AC, wyłacznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jesli chodzi o otwieranie awaryjne, to udalo mi sie zatrzasnac kluczki w wypozyczonym samochodzie (w afryce :) ); drugi komplet kluczy moglem dostac za 3 dni :) zamowilem speca - wlozyl taki maly woreczek pomiedzy ramke drzwi (to co jest obramowaniem szyby) i slupek, napompowal - drzwi sie odchylily, zwyklym drutem otworzyl zamek wewnetrzny

specjalnie wlaczylem stoper - 52 sekundy

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
jesli chodzi o otwieranie awaryjne, to udalo mi sie zatrzasnac kluczki w wypozyczonym samochodzie (w afryce :) ); drugi komplet kluczy moglem dostac za 3 dni :) zamowilem speca - wlozyl taki maly woreczek pomiedzy ramke drzwi (to co jest obramowaniem szyby) i slupek, napompowal - drzwi sie odchylily, zwyklym drutem otworzyl zamek wewnetrzny

specjalnie wlaczylem stoper - 52 sekundy

pozdr

drzwi sie odchyliły? czyli co, samochod był z dykty czy jak? :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ta, odchylily sie, drzwi nie z dykty - w kazdym samochodzie gorny rog drzwi sie odchyli bez trwalego odksztalcenia, w samochodzie z dykty mogloby dojsc do uszkodzenia

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
otworzylem bagaznik przez wywiercenie malutkiego otworu za rejestracja i przesunieciu prętem ramienia zamka bagaznika (wychodzi on 48,5cm od poczatku lewej strony bagaznika przy zagiueciu czasami mozna przy tym zagieciu spotkac listwe wzdłuż bagaznika,tez te zagiecie wychodzi miedzy pomaranczową a czerwona czascia lampy i 10 cm w dól od zagięcia (zaraz za klamka otwierania bagaznika) otwór wychodzi gdzies mniej wiecej na srodku miejsca pod tablice rejestracjna,wkladamy jakiegos preta powiecmy 4mm gru.i pod kontem na lewa strone.jak wsadzimy i poczujemy opór to przechylamy w lewo,czyli ta czesc preta ktora znajduje sie w bagazniku podczas przechylenia szla na prawa strone.jak trafimy pretem na ramie zamka i przesuniemy na prawo to otworzy nam sie bagażnik a jak go otworzymy to po sciagnieciu boczku plastikowego mamy dostem do krancówek które sa przy wkładzie zamka, po nacisnieciu krancówki otwiera nam sie cale auto
Opublikowano
otworzylem bagaznik przez wywiercenie malutkiego otworu za rejestracja i przesunieciu prętem ramienia zamka bagaznika (wychodzi on 48,5cm od poczatku lewej strony bagaznika przy zagiueciu czasami mozna przy tym zagieciu spotkac listwe wzdłuż bagaznika,tez te zagiecie wychodzi miedzy pomaranczową a czerwona czascia lampy i 10 cm w dól od zagięcia (zaraz za klamka otwierania bagaznika) otwór wychodzi gdzies mniej wiecej na srodku miejsca pod tablice rejestracjna,wkladamy jakiegos preta powiecmy 4mm gru.i pod kontem na lewa strone.jak wsadzimy i poczujemy opór to przechylamy w lewo,czyli ta czesc preta ktora znajduje sie w bagazniku podczas przechylenia szla na prawa strone.jak trafimy pretem na ramie zamka i przesuniemy na prawo to otworzy nam sie bagażnik a jak go otworzymy to po sciagnieciu boczku plastikowego mamy dostem do krancówek które sa przy wkładzie zamka, po nacisnieciu krancówki otwiera nam sie cale auto

świetna instrukcja jak ukraść auto... :mad2: tylko zdjęć jeszcze brakuje :duh:

Opublikowano
ze by ukrasc auto to trzeba miec pojecie jak je odpalic a zwykly smiertelnik tego nie zrobi,a ten co takie auta odpala bez wiekszego problemu to i z otwarcirm zamka sobie poradzi
Opublikowano
ze by ukrasc auto to trzeba miec pojecie jak je odpalic a zwykly smiertelnik tego nie zrobi,a ten co takie auta odpala bez wiekszego problemu to i z otwarcirm zamka sobie poradzi

wiec dajesz głowe, ze tym instruktażem włamu do auta nie pomożesz żadnemu zlodziejowi? moze nie bedzie chcial go odpalac - może akurat wystarczy mu wyjęcie laptopa z bagaznika albo zmieniarki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
niektóre bety mają taką zaślepke za rejestracją taka gumowa wyciągając ją włożysz palca i odryglujesz bez problemu a jak nie to jak już wcześniej pisali są ludzie co to potrafią bez problemu
Opublikowano
zastanawiam sie w jaki sposób szpece w kilka sek.otwieraja takie auto

Za granicami naszego kraju, tzn w niektórych krajach bardziej cywilizowanych mechaników samochodowych w szkołach przeszkalają jak otwiera się zamki samochodów, u nas czegoś takiego brak.

Opublikowano

jest specjalny kluczyk(wytrych) z bardzo wytrzymalego materialu i da sie nim otworzyc kazde auto.Cena ok 7 000PLN

Ale zeby go kupic trzeba miec certyfikat na otwieranie awaryjne aut.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja zrobiłem inaczej.... Mase z innego akumulatora podpiąłem do tłumika, a plus podpiąłem do kabelka ( wymontowałem lampkę od podświetlania tablicy )

I to wszytko... prąd jest dostarczony.. drzwi i bagażnik otwarty...

Opublikowano
Ja zrobiłem inaczej.... Mase z innego akumulatora podpiąłem do tłumika, a plus podpiąłem do kabelka ( wymontowałem lampkę od podświetlania tablicy )

I to wszytko... prąd jest dostarczony.. drzwi i bagażnik otwarty...

Z tego co wiem to się tyczy tylko tego jak masz akumulator w samochodzie, a kolega który założył ten temat rok temu nie miał akumulatora w samochodzie.

Opublikowano

świetna instrukcja jak ukraść auto... :mad2: tylko zdjęć jeszcze brakuje :duh:

Litości... Ci co samochody kradną zrobią to w 30 sekund i bez wiercenia dziór. A żaden z nas znając powyższa metodę nie pójdzie teraz od razu na włam. Myślcie logicznie.

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!