Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam taki sam silnik jak twoj i ostatnio zmienialem swiece i nic tam nie przeszkadza, pierw odpinasz wtyczki od cewek a pozniej ciagniesz do gory cewki i klucz do swiec na przedłuzeniu i gotowe, a tej srebrnej puszki nie ruszaj.
Opublikowano
Wlasnie ze zatrzaskow zadnych nie ma. Czytalem w ksiazce "Sam naprawiam" a tam nic nie pisza ze trzeba to odkrecac. Ale przeszkadza to w wyciagnieciu cewek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz na priva twoj nr gg to wytłumacze ci jak je zdjąc.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam

Widzę że poradziłeś sobie z demontażem plastikowej osłony, jak to zrobić aby jej nie połamać??

Z góry dziękuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zeby ja sciagnac to najpierw trzeba wyciagnac korek z podkładka od oleju całkowicie i pozniej kable ktore ida nad tą osłoną pociagnąć lekko do gory i ostroznie ciagnąc do gory osłonke zeby kołki wyszly z otworów.
Opublikowano
Dziękuje za podpowiedz, zrobiłem tak jak napisałeś ale osłona nawet będąc luźna haczy o podszybie i nie chce zejść. Trzeba zdemontować siedzenie filtra kabinowego aby ją wydostać??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak trzeba zdemontowac całą obudowe filtra kabinowego (4 sruby torx) zeby wyjac ten plastik.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam widzę że poradziliście sobie z wymianą świec, też to chciałem zrobić ale coś opiera mi się korek od wlewu oleju, ma ktoś na niego jakiś patent? Dzięki za info.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Korek od oleju musisz odkrecic i wyjac go razem z tą ramka ktora sie obraca razem z nim bo inaczej nie zdejmiesz plastikowej osłonki.