Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no dobra masazu nie ma:) nawet nie wiedzialem ze moze miec:) co do dodatkow: klimatronik, elektr. dach, elektryka, zenony, nivo, telefon, navi, TV, cd-zmieniacz, webasto, pdc, dsc, rolety, fotochromy, grzanie tylka, tempomat, podp. ledzwi i co tam jeszcze:) jakkolwiek w porownaniu do 523 duzo wiecej:)

Wypada wiec przeprosic Was za wprowadzenie w blad z "pelnym wyposazeniem", co niniejszym czynie:)

Edytowane przez oggy

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy nie mozliwe jest pelne wyposazenie BMW poprostu niektore opcje sie wyklaczaja wzajemnie Ale jak patrze na ogloszenia to Pelne zawiera:

Elektryczne szyby

Central zamek i alarm

Klima

Skora

Ogolnie jak ma skore i klime to ogloszenie zawiera slowa "FULL OPCJA" :norty:

Skora fura i komora - to najwazniejsze :8)

Wykluczaja sie chyba tylko elementy sportowe, mianowicie mozna miec siedzenia komfortowe z podgrzewaniem i masazem, albo sportowe (nie wiem czy sa podgrzewane). Ale nie jestem tego pewien - moze ktos wie cos wiecej?

no dobra masazu nie ma:) nawet nie wiedzialem ze moze miec:)

DVD :?: :!: (Nie chodzi o NAVI MK4, tylko czytnik w dachu dla pasazerow)

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
DVD tez nie:) na pewno nie w dachu w kazdym razie:)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komfortowe fotele z pamiecia? Roleta? PDC przod i tyl? Wylacznik DSC? TV? :P

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano (edytowane)

fotele takie wlasnie, PDC tyl na pewno, przod szczerze powiem ze pojecia nie mam:) wylacznik dsc tez jest:) roleta tez:D (o dziwo nawet ta bagaznikowa oslonowa nie ma polamanych zaczepow...)

BTW: znalazlem wczesniej jedno "idealne" - umowilem sie na diagnoze, po czym sprzedajacy wystawil mnie do wiatru 15 minut przed terminem... "bo sie rozmyslil i nie sprzedaje"... W innych autach nawet nie doszedlem do rozwazania, czy jechac na diagnoze, czy nie.

Edytowane przez oggy

BMW - Be My Wife.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
TV :?: DSP :?:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
TV tak, (juz wiem co to DSP) - tak ma:)

BMW - Be My Wife.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze wyposazona, nie wiele mozna miec wiecej. Ja nie mam DSP i zaluje. Jak bedzie ok to bierz.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
albo sportowe (nie wiem czy sa podgrzewane). Ale nie jestem tego pewien - moze ktos wie cos wiecej?

mogą być sportowe podgrzewane :) nie wiem za to czy sportowe mogą mieć masaż

Opublikowano

Ja mam wersję belgijską z obniżonym zawieszeniem i sportowymi fotelami. Fotele bez bajerów, ale trzymają piknie :D

Pytanie mam takie...czy wszystkie E39 mają w turingu podstawki dla dzieci na tyle?

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Pytanie mam takie...czy wszystkie E39 mają w turingu podstawki dla dzieci na tyle?

mowisz o półeczkach rozkładanych z oparć przednich foteli (takie jakby stoliki) czy o mocowaniu fotelika isofix?

Opublikowano

Kolega pyta o podnoszone siedzisko na tylnej kanapie. Znajomy ma coś takiego. Robi się tak jakby podstawka pod tyłek :) dzieciaka, żeby można było bezpiecznie zapiąć go oryginalnymi pasami.

Znajomy na w sedanie 2001r, ale raczej nie każdy touring to ma

Opublikowano

Niosę wizualną pomoc :)

chodzi o coś takiego.

http://zapodaj.net/images/a7eaee5f52c5.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7143/6826155841_0459a462fa.jpg
Opublikowano

Właśnie o coś takiego. :D

Ponieważ za jakiś czas będę toto wykorzystywał w praktyce. ;)

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
te tylne foteliki dla dzieci to opcja siedzenia(Kinder-Ruckhaltesysteme)bez wzgledu na rodzaj nadwozia a podgrzewane są zarówno w sport jak i w wersji komfort lecz masaże foteli jedynie w wersji komfortsitz czy np tak jak ja mam w swojej e39 lordsitz a opcja nazywa sie aktivsitz
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Od czasu do czasu chce jedynie usłyszeć jak ryczy V8 i poczuć moc. Co zrobić w takiej sytuacji!

Jeśli wystarczy Ci dźwięk, to są nakładki na wydech któe imitują dzwięki wielu znanych silników. Możesz sobie na przykład zrobić taką nakładkę z 5.2 V10 z Gallardo :)

Druga opcja to transmiter wkładany do gniazda zapalniczki który samoczynnie włącza się do samochodowego audio i też imituje dzwięki różnych silników - tyle że wtedy dźwięk leci z głośników w aucie, a w tym pierwszym przypadku dochodzi on z wydechu

Jeśli potrzebujesz też mocy, ale tylko raz na jakiś czas (niekoniecznie będąc właścicielem 540), to po prostu raz na jakiś czas wypożycz sobie samochód albo umawiaj się na jazdy próbne mocniejszymi egzemplarzami

Nie chce udwać.

Chciałbym mieć swiadomość ze mam V8, nie chce też pożyczać.

Widać jestem chory na punkcie V8 w e39.

Ps.Gallardo to według mnie najlepiej brzmiący samochód.To moje marzenie.

Tutaj jednak V8 w 540i. Polecam Piękny, soczysty, prawie wyścigowy dzwięk, podobny do M5.

Opublikowano
Tutaj jednak V8 w 540i. Polecam Piękny, soczysty, prawie wyścigowy dzwięk, podobny do M5.

tak, ale link który zamieściles to 540 z wydechem eisenmanna. Fabryczna 540 niestety tak nie brzmi :) a ten wydech kosztuje 3500 zł

Opublikowano

Wiem ze to eisenmann i ze oryginał tak nie brzmi, ale chciałbym żeby moja w przyszłości tak brzmiała.

Bede chciał wymieniać wydech na produkt eisenmanna lub kompletny od M5 :)

Opublikowano

ja też chciałem komplet od m5 ale :( komplet od m5 na llegro nie osiagalny :( chciałem nawt tylko poł od katalizatorów do końca i też nie ma

eisman u nas też ciężki temat natomiast końcowy widziałem remusowy tylko nie wiem za bardzo jak on gra, generalnie chciałbym aby nic nie zmieniał tylko te ładne końcóweczki żeby miał :D :D bo ta zagięta w dół to tak smutno wygląda :( zeby nie powiedzieć wcale jej nie widać :(

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam

Opublikowano
ja też chciałem komplet od m5 ale :( komplet od m5 na Allegro nie osiągalny :( chciałem nawet tylko pól od katalizatorów do końca i też nie ma

W listopadzie zeszłego roku widziałem na Allegro wydech z M5 ucięty tuż za katami z angielskiej wersji za 2tys.zł.

Zadzwoniłem do sprzedającego jaki rocznik auta i ile przebiegu, no i oczywiście ile z ceny może zejść.

Auto było z 2000r. przebieg po przeliczeniu z mil, dawało koło 200tys. A co do ceny to przez telefon, poznańskim targiem :) spuścił stówkę, myślę ze na miejscu dało by rade jeszcze dwie:)

Tylko czy układ z M5 dałoby sie wpasować do obu wersji 540? Chodzi mi o przed i po liftową.

Na allegro jest jeden koleś który właśnie rozbiera M5 na cześci i na zdjęciach widać jeszcze zamontowany wydech,

Jak ktoś ma ochotę zadzwonić:

http://moto.allegro.pl/item923366276_bmw_e39_m5_tylna_prawa_cwiartka.html

P.S. Smutek mnie ogarnia kiedy patrze na porozcinane i gotowe do rozbiórki m5.

Opublikowano
heh nie tylko ciebie ogarnia smutek, ale taka jest naturalna kolej rzeczy niestety :( dzięki za linka mam nadzieję że coś sobie dobiore :D :D

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmmm,jak dla mnie to te wydechy trochę wsią zalatują :lol: ja do swojej 540 nie wsadziłbym czegoś takiego,wolę jak końcówka wydechu jest schowana pod zderzakiem,a felgi to oryginalne 16 (te gęsto użebrowane).Poza tym jazda na długi dystans kiedy nie słychać nic prócz wiatru to właśnie to dlaczego zakupiłem auto :) Gdybym miał cos zmienić to zainwestowałbym tylko w taki zestawik: :twisted:

http://www.koperformance.com/BMW/turbo_superchargers/vf_engineering/vf_enginnering_supercharger_for_e39_540.htm

i m5 zostaje :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy, zawsze nie rozumialem milosci do dzwieku wydechu czy do sportowego wygladu...

A czy nie kreci was bardziej gdy auto wyglada jak typowo rodzinny, elegancki sedanik? Na spokojnych balonikach 16'', bez spoilera i sportowego wydechu? Dla mnie bezcenne jest zaskoczenie kogos, kto chce mi sie wepchnac przed maske za swiatlami :wink:

Hmmm,jak dla mnie to te wydechy trochę wsią zalatują ja do swojej 540 nie wsadziłbym czegoś takiego,wolę jak końcówka wydechu jest schowana pod zderzakiem,a felgi to oryginalne 16 (te gęsto użebrowane).Poza tym jazda na długi dystans kiedy nie słychać nic prócz wiatru to właśnie to dlaczego zakupiłem auto

:cool2:

Podzielam gust kolegi :!:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Hmmm,jak dla mnie to te wydechy trochę wsią zalatują :lol: ja do swojej 540 nie wsadziłbym czegoś takiego,wolę jak końcówka wydechu jest schowana pod zderzakiem,a felgi to oryginalne 16 (te gęsto użebrowane).Poza tym jazda na długi dystans kiedy nie słychać nic prócz wiatru to właśnie to dlaczego zakupiłem auto :) Gdybym miał cos zmienić to zainwestowałbym tylko w taki zestawik: :twisted:

http://www.koperformance.com/BMW/turbo_superchargers/vf_engineering/vf_enginnering_supercharger_for_e39_540.htm

i m5 zostaje :norty:

Trochę pieniędzy chcą za ten wihajster: :lol: i przyrost mocy tylko do 415 hp.

Wyśle ze z m5 taka konstrukcja musiała trochę powalczyć. W m5 seryjnie mamy 400 koni, szybka skrzynie, lepsze zawieszenie itd itd.

Jest wiele czynników dzięki którym widzę wyższość m5 nad 540 z upchniętym kompresorem.

Ciekawi mnie jak by się to miało w praktyce (test) :)

I nie sadze żeby wydech M5 był wsią :D

Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia ile dodatkowych koni mechanicznych mógłby taki wydech sprzężony z seryjnym V8 w 540ce?