Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
735i wazy 2010 a 735L 2045kg........ wiec chyba nie ma problemu....... + inst gazowa ( 50 kg bez gazu)...........

Zważyłeś je na wadze ?

Podałem już, że jedne dane piszą inaczej, a drugie inaczej ... może 2010, a może 1745, a może 1885 ... ?

przeciez ja nie mowie o wazeniu i obliczaniu z dokladnosci co do 1kg :duh:

wiadomo ze nigdy nie pomiar nie bedzie w 100% bezbledny......... chodzi o okreslenie przyblizonej masy............

chyba da sie to zrobic :?:

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też nie mówię do 1kg, ale choćby do 100kg, ale napisałeś "735i wazy 2010 a 735L 2045kg........ wiec chyba nie ma problemu...", a właśnie, że jest problem, bo skąd masz pewność, że tyle właśnie waży ?

PS. A tak w ogóle to odeszliśmy od tematu daaaleko ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Też nie mówię do 1kg, ale choćby do 100kg, ale napisałeś "735i wazy 2010 a 735L 2045kg........ wiec chyba nie ma problemu...", a właśnie, że jest problem, bo skąd masz pewność, że tyle właśnie waży ?

PS. A tak w ogóle to odeszliśmy od tematu daaaleko ;)

no wlasnie chodzi o to zeby na przykladzie twojej bmki okreslic w przyblizeniu czy masa jest blizsza 1800 czy 2000................ - caly czas o tym piszemy przeciez ............

Opublikowano
Proponuje podjechac do punktu oddawania metali kolorowych, maja tam specjalistyczne wagi z bardzo duza dokladnoscia...samochodem wjezdza sie na specjalna wage. Podejrzewam ze za darmo bez zadnego problemu zwaza samochod...I PO TEMACIE

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano

To się wszystko zgadza, ja się tylko "przyczepiłem" ;) Twojego kategorycznego stwierdzenia, że 735 waży 2010kg ...

Jak mi się kiedyś nadaży okazja to zważę, ale nie mam zbytnio takiej możliwości - a na stację diagnostyczną, jakoś mi się niechce jechać :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Frank narazie wyjechał do niemiec a ja z chęcią przyjade na tą ustawke :D

OK. Szczegoly masz na PW :D

Ktos jeszcze :?:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W koncu zwazylem swoja 735. Wynik to 1870kg. W baku bylo okolo 25 - 30 litrow, bez kierowcy. Czyli jednak troche sporo, myslalem ze bedzie tak jak w katalogu ok. 1750kg. Tak dla porownania 850i wg wykresu ze stacji diagnostycznej wazy 1709kg (tylko nie pamietam ile bylo paliwa i czy wynik jest z kierowca, czy bez :worried: )
Opublikowano
A wracając to tematu to dzisiaj rozmawiałem z gazownikiem ile by kosztowała instalacja do mojej 750i i otrzymałem odpowiedz ze by to zrobić ze by to dobrze jeździło to ok. 10tys. zł :D:D
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
A wracając to tematu to dzisiaj rozmawiałem z gazownikiem ile by kosztowała instalacja do mojej 750i i otrzymałem odpowiedz ze by to zrobić ze by to dobrze jeździło to ok. 10tys. zł :D:D

TY rozmawiales z gazownikiem ?? .. a jeszcze niedawno czytalem "ni... nie zaloze gazu do BMW" ... czy jakos tak ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

10 tys ??? - to troszke przesadzil :duh:

Opublikowano

TY rozmawiales z gazownikiem ?? .. a jeszcze niedawno czytalem "ni... nie zaloze gazu do BMW" ... czy jakos tak ;)

No gadałem bo byłem na przeglądzie swoim Dodgem i powiem wam ze w tym samochodzie gaz spisuje się rewelacyjnie na dodatek jest to prosta instalacja II generacji a auto jeździ super, żadnego spadku mocy itp. :) Wiec się spytałem ile by taka impreza kosztowała do BMW i tylko mnie utwierdził w przekonaniu że ni....... nie założę do BMW gazu :D ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

No tak, wtrysk gazu do BMW 750 E 32 równa się wartości samego auta zakupionego w Polsce i trzech takich zakupionych na Ebayu niemieckim, ale mogło by być.

Ostatnio przegladałem wszystkie 750i E32 na Allegro i znalazłem taki okaz już z gazem w sekwencji gosć pisał że dał 10 tysięcy złotych, wstawił bym zdjęcie ale jeszcze nie wiem jak dlatego dam link do aukcji:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=63579331

Może to autko któregoś z was?

Co do gazu to mam w mojej omedze 2.6i gaz sekwencję za 5 tysięcy i chodzi mi jak narazie lipnie, ale to wina złej regulkacji instalacji, gościom nie chciało sie bawić w ustawianie map wtrysku na laptopie podczas jazd próbnych, niedługo sam się za to spróbuję wziąć.

Najważniejsze co jest w instalacj9i 4 generacji czyli wtrysku gazu jest to że jak przełączymy zasilanie silnika na benzynę to mamy takie same osiągi jak z przed instalacji gazu, a jeżeli mamy nowy samochód prosto z salonu to mamy fabryczne osiągi.

Przy instalacji drugiej generacji gazu silnik sporo traci i tylko szkoda silnika ale to też zależy od regulacji.

Dlatego jak chcę przydusić np. aby wyprzedzić albo ostro wystartować to przełączam na benzynę i tylko dym leci z opon, na gazie jest słabiej a o ile słabej to zmierzyłem czasem przyśpieszeń do 100 km/h i wyszło tak:

benzyna 9,2 s.

gaz 10,5 s.

różnica jak na początek spora ale to kwestia regulacji, mama jest tak źle napisana że silnik ciągnie na gazie tylko do 5 tys. obr/nim a na beznyniue ciągnia aż go 6 tys. obr/min, tak mi tą mape napisali oby Polska nie zginęła, ale narazie jakoś jeździ przynajmniej tanio wychodzi.

Ta moja instalacja za 5 tys. zł jest na 5-6-8 cylindrów i do pojemniści 4.0 jest tylko reduktor, szkoda ze nie jest na 12 wtryskiwaczy reduktor zawsze moża dołożyć drugi tak jak w tym BMW 750i E32 co widziałem na Allegro , były dwa reduktory dwie listwy wtryskiwaczy po sześć wtrysków na listwę zresztąwidać na zdjęciu w aukcji. Może bym z moje szeć wtrysków zmostkował z kolejną szóstką i by wtedy zasilać te 5.0 V12, nie wiem muszę się jeszcze o to popytać.

Tu jest jeszcze wtysk gazu do 4.4 lytra za 8 tysiecy:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=63462628

Trzeba by się koleśi zapytać o osiągi tych aut na wtrysku gazu w porównaniu do zasilanie benzyną.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

juz jestem z powrotem( na chwilke) , nie uciekłem - pracowałem :P

W koncu zwazylem swoja 735. Wynik to 1870kg. W baku bylo okolo 25 - 30 litrow, bez kierowcy. Czyli jednak troche sporo, myslalem ze bedzie tak jak w katalogu ok. 1750kg. Tak dla porownania 850i wg wykresu ze stacji diagnostycznej wazy 1709kg (tylko nie pamietam ile bylo paliwa i czy wynik jest z kierowca, czy bez :worried: )

hehe, czyli jednak wyszło na moje . Co do wagi E38 735 i - wezcie pod uwagę ,ze roznice w wadze idą w parze z rocznikami - im młodsze E38 tym ciezsze. Po prostu w celu rywalizacji z W220 zwiekszano drastycznie wyposazenie seryjne pod koniec produkcji. I w tym cała tajemnica.