Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam spory problem więc samochód postal pare dni ostatnich na tych mrozach i wczoraj wsiadam odpalam wciskam sprzęgło a tu zonk pedal nie ma zadnego oporu jest luzny nie wiem co się stało. Dziekuje z gory za jaka kolwiek odpowiedz.
Opublikowano
ale przypadkiem niemialbym braku plynu hamulcowego? a tak nie jest mam pelny stan plynu a pedal sprzegla dalej luzny...
Opublikowano
Ja u siebie w E30 ostatnio miałem ten sam problem mechanicy nie wiedzieli od czego zacząć postanowiłem sam to zrobić jako że jestem mechanikiem z wykształcenia :) kupiłem pompę sprzęgła i wysprzęglik jako pierwsza do wymiany poszła pompa i to był strzał w dziesiątkę okazało się że pompa przepuszczała płyn na tłoczku i dlatego pedał leciutko chodził.
BMW forever!!!
Opublikowano
no dobrze ale zaluzmy ze przepuszcza plyn to dlaczego nie mam braku w zbiorniczku?
Opublikowano
Przepuszcza ci uszczelniacz w środku pompki . W pompce są dwa uszczelniacze jeden odpowiedzialny za pobieranie płynu ze zbiorniczka a drugi za wytworzenie ciśnienia czyli popychanie płynu do wysprzęglika przy skrzyni . Zapewne przepuszcza ci ten drugi . Rzecz dzieje się w środku i dlatego nie ma ubytku płynu .
Opublikowano
Nie ma ubytków bo tłoczek przepuszcza płyn zamiast go pompować przed siebie ale pompa jest tak zbudowana że nie musi wyciekać z niej i u mnie tak było pompa padnięta a ubytku płynu anie wycieku nie było nawet najmniejszego.
BMW forever!!!
Opublikowano
dzieki :) tak czy owak zaprowadzilem do mechanika gdyz nie mam warunkow by samemu sie podjac tego, okaże się co nawalilo byle nie cos co pozre mi pol wyplaty...