Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oki. Mocowanie rolety jest za oparciem ale chodzi mi czy samo oparcie jest takie samo, a takze boczki i siedzisko.? Sprzedaje swoja kanape z e90 a kupiec ma combi?
Opublikowano

To ja jestem tym (potencjalnym) kupcem, sprawdze to mocowanie u mnie.

Prosze tylko byscie potwierdzili czy w ogole cale oparcie i kanapa sa takie same (ich mocowanie, zatrzaski oparcia itp) czy inne?

Dzieki!

Kuba

Opublikowano

Klamki do otwierania oparcia w kombi znajdują się w górnej części oparcia a zatem w oparciu muszą być wmontowane zamki, natomiast w sedanie zamki wraz z klamkami są pod tylną półką ,wyklucza to kompatybilność tych oparć.

Wniosek: tylna kanapa z e90 NIE pasuje do kombi e91

Opublikowano

OK, niestety tak myslalem ze bedzie. OK a wiecie mozna ta ramke kasety do ski-baga wymontowac z tego oparcia i (po wycieciu odpowiedniej dziury w moim oparciu) zamontowac ja u mnie?

Dzieki, Kuba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po walce z zamkiem zabieram się za montaż ski-baga. Czy ktoś może mi pomóc wyjaśnić jak wymontować tylne oparcie kanapy? Dotychczasowe opisy mi nic nie mówią - ja widzę tylko jedna śrubę na środku za oparciami do której nie mam pojecia jak sie dostać i jak kręcić (ona jest w poziomie)` :|

Dzieki!

Kuba

Opublikowano
Podaj mi Twoj mail na PW. (juz usunałem kontakt) wyslę rysunek poglądowy mocowania.Niestety taki jest dostep (pisalem o kaskaderskich umiejetnosciach mechanika) a żeby było ciekawiej, tam jest dwie śruby :duh:
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

W związku z tym że zakupiłem wczoraj skórzany środek do swojego auta mam do was kilka pytań.

Nie miałem u siebie składanej dzielonej kanapy a zakupiłem właśnie taką czy wszystko do siebie pasuje i nie ma problemu z montażem?

Czy w boczkach da się wymienić same wkłady, materiałowe na skórzane bez wymiany całych boczków?

pozdrawiam

Opublikowano
W związku z tym że zakupiłem wczoraj skórzany środek do swojego auta mam do was kilka pytań.

Nie miałem u siebie składanej dzielonej kanapy a zakupiłem właśnie taką czy wszystko do siebie pasuje i nie ma problemu z montażem?

Czy w boczkach da się wymienić same wkłady, materiałowe na skórzane bez wymiany całych boczków?

pozdrawiam

Widze arnold że nie wytrzymałeś i modyfikacji ciąg dalszy :wink:

Boczki pewno się da ale nie wiem czy po wymianie będzie tak samo estetycznie bo jest to dosyć ze sobą zespolone. Kurcze miałem ściągane przy przyciemnianiu szyb to wtedy mogłem zerknąć :?

Opublikowano
.....

pozdrawiam

problem z montażem będzie: uchwyty od składania masz w bagażniku, więc nie wiem czy też to "dostałeś w pakiecie"...pozostałe wymiary, śruby są identyczne więc możesz śmiało wkładać...jeżeli wcześniej nie wykręcałeś/demontowałeś kanapy nie jest to takie proste i szybkie...kolejny raz to już pikuś a właściwie Pan Pikuś...

wymiana boczków bez problemu: jeden zastąpi drugi....pozdr.

edit 1. do nowej kanapy musisz miec zawiasy (gorne te odpowiedzialne za trzymanie po zamknieciu oraz dolne - skladanie...), otwory pod wkrecanie sa przygotowane w karoserii...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano (edytowane)
...wymiana boczków bez problemu: jeden zastąpi drugi....pozdr.

arnold-owi chodziło o wymiane samego wkładu materiałowego na skórzany nie całych bo pewno reszte boczków ma ze swojej w lepszym stanie.

Chyba że z tymi wkładkami mat. jest podobnie to sorry za uwagę :wink:

Edytowane przez klagosz
Opublikowano
Da się zmienić sam środek ale podjąć tego chce się tylko Java, koszt 150zł od sztuki, w boczkach które kupiłem lekko schodzi lakier z klamek itp... dlatego chciałem podmienić sam wkład materiałowy, ten który mam zainstalowany na skórę - jak sie okazuje eko którą zakupiłem. P.S. AO miałeś rację z tą "skórą"
Opublikowano
Da się zmienić sam środek ale podjąć tego chce się tylko Java, koszt 150zł od sztuki,

ale za 150zł od sztuki to JAVKA zrobi Ci swoje boczki + 150zł/1 szt. za podparcia (podłokietniki)....i będą tak jak powinny być z skóry a nie z "skóry"....pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 3 lata później...
Opublikowano
Da się zmienić sam środek ale podjąć tego chce się tylko Java, koszt 150zł od sztuki, w boczkach które kupiłem lekko schodzi lakier z klamek itp... dlatego chciałem podmienić sam wkład materiałowy, ten który mam zainstalowany na skórę - jak sie okazuje eko którą zakupiłem. P.S. AO miałeś rację z tą "skórą"

Arnold, wiem, że staaaaare czasy, ale czy udało Ci się podmienić same wkłady w boczkach? Przymierzam się do zmiany środka na skórę, ale właśnie tylne boczki są połamane - a moje oczywiście wciąż jak nowe