Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wiem że może nie powinienem zakładać takiego tematu patrząc przez okno, ale powoli trzeba juz zacząć wydaje mi się myśleć, szczególnie że w super cenie jak na rozmiar 225/45/17 można kupić teraz opone run on flat Nokian Z

http://www.opony-samochodowe.com/galerie/n/nokian-z-225-60-15-96w_6596.jpg

Pytanie do Was czy ktoś miał z nią styczność, niby opinie całkiem dobre są.

ja mogę wypowiedzieć się tylko o zimie jeśli chodzi o nokiana i według mnie wypadają extra, bo juz drugi komplet z nimi współpracuję.

Za wszelką pomoc z góry dzięki :)

Opublikowano

ja szukam run on flatów, to te nokiany teraz za ok 450zl, a ogolnie inne firmy to jednak kwota od ok 600zl

wiec super cena, bo za te pieniadze to chyba normalne nie jest tak latwo kupic

Opublikowano
Bardzo przyzwoite opony. Nie pierwsza liga może, ale bardzo dobre. No i cena też niezła. Nie będziesz rozczarowany.
Opublikowano
Bardzo przyzwoite opony. Nie pierwsza liga może, ale bardzo dobre. No i cena też niezła. Nie będziesz rozczarowany.

dzięki, jeszcze z miesiąc chyba poczekam, ale wypróbuje chyba jednak je :)

Opublikowano

Andreas, a jakie opony jeszcze bierzesz pod uwagę ? Ja także muszę kupić do swojej e90, z tym, że kupuję także felgi i chciałbym żeby oponki wyszły nie więcej niż 500zł/szt . Dobre opinie słyszałem o Bridgestone RE 50 A, nie wiem tylko czy one mogę być ROF .

Pozdrawiam

Opublikowano
miałem takie nokiany na lecie na starych felgach :) i sprzedałem - ale bardzo zadowolony byłem z nich i śmiało mogę polecić teraz na 18 miałem jak je kupiłem good yera f1 i to była masakra :( a w dodatku made in china :( szukam 18 fajnych za niezła kasę bo god yeary w kubeł nie polecam F1 - a co do nokian to powiem że są naprawdę ok i product of finland :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
odnośnie opon to mozna używek szukać w całkiem dobrym stanie 17 cali za 200zł chodzą a prawie nówki po 300 michelin, continental itd lepiej używanego michelina niż nowego bridgestona
Opublikowano

Andreas, mógłbyś wrzucić jakiś kontakt gdzie można kupić wspomniane Nokiany Z w cenie : 450pln/szt (rozmiar 225/45 17") ? Może być PW. Z góry dzięki .

Pozdrawiam

Opublikowano
...jezdziłem na Nokianach letnich zawiodły mnie,nowe miały swietna przyczepność,po 2-ch sezonach prawa strona "wyząbkowała się" oba koła :mad2: ,zime miałem michelin alpine-polecam,na niej nie było śladów jak na Nokianach...obecnie jak na lato to tylko Conti...zima Michelin....nie kombinujcie z używanymi szkoda kasy na nowej całkiem inna jazda oczywiście w miare zasobności..mozna wziąść też Fulde jest tańsza i nie taka zła...bezpieczeństwo przede wszystkim...ktoś te używki z jakiegoś powodu zdjął..powiem tak byłem kiedyś u gumiaka w Niemczech zapytałem o leżące na regale używki.... nie chciał mi sprzedać z założeniem jak myslicie dlaczego.??? :nienie: ..powiedział że to na export...jest zasada jesli chcem dłuzej jeździć samochodem to dla siebie kupuje tylko nowe gumy :cool2:
Opublikowano
Mam te kapcie (nie ROF) na 520 2 sezony i jestem bardzo zadowolony. Fantastycznie spisują się na mokrym, na suchym też dobrze.

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
chciałbym żeby oponki wyszły nie więcej niż 500zł/szt . Dobre opinie słyszałem o Bridgestone RE 50 A, nie wiem tylko czy one mogę być ROF

tylko wiesz na brigestona trzeba by bylo troche wiecej chyba wydac jesli ROF:/

podrzucę Ci tel niedlugo, ale jeszcze wytrzymaj pare dni bo moze jeszcze taniej uda sie zalatwic, od jegomościa od ktorego wzialem zimowiki nokiana, pewne zrodlo :)

m_snikers » dzia za odpowiedz, a z tymi f1 to tez slyszalem wlasnie srednie opinie :)

odnośnie opon to mozna używek szukać w całkiem dobrym stanie 17 cali za 200zł chodzą a prawie nówki po 300 michelin, continental itd lepiej używanego michelina niż nowego bridgestona

nie nie, w uzywki sie nie bawiem i tak biore na to fakture i w koszty wrzucam, poza tym czesto takie opony nie sa z jednego kompletu a druga sprawa jednak czasami rocznikowo sa starsze, jednak od pewnego czasu tylko nowki

KeRi » racja lato tylko conti, ale chyba nokiany jednak tak bardzo nie ustepuja, a za conti jednak trzeba sporo dac teraz, zreszta nokiana tez w podobnej cenie sa, tylko wyjatkowo jakas promocja na nie jest, ale wybadam o co chodzi

Myślałem nad tymi oponami, w innych autach korzystam tylko z Nokian'ów i jestem bardzo zadowolony, ale do Z4 zakupiłem conti sport contact 3 ... jakoś ten napis "made by german engineers" do czegoś zobowiązuje ;)

w pelni sie zgadxzam ze wszystkim co napisales :)

Opublikowano
chciałbym żeby oponki wyszły nie więcej niż 500zł/szt . Dobre opinie słyszałem o Bridgestone RE 50 A, nie wiem tylko czy one mogę być ROF

tylko wiesz na brigestona trzeba by bylo troche wiecej chyba wydac jesli ROF:/

podrzucę Ci tel niedlugo, ale jeszcze wytrzymaj pare dni bo moze jeszcze taniej uda sie zalatwic, od jegomościa od ktorego wzialem zimowiki nokiana, pewne zrodlo :)

Dzięki wielkie za fatygę i sory za kłopot, ale po zasięgnięciu opinii zdecydowałem się na RE 50 A :) Dam znać jak się będą sprawować :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki wielkie za fatygę i sory za kłopot, ale po zasięgnięciu opinii zdecydowałem się na RE 50 A :) Dam znać jak się będą sprawować :wink:

Pozdrawiam

a przy okazji re 50a specjalista wypowiedzial sie tez o nokianach z?? :)

widzialem tylko pare zlych ze komus wyzabkowaly, ale moze cos nie tak z cisnieniem bylo, choc pamietam z ew poprzednim bmw to mi sie stalo z dunlopami

gratuluje wyboru i oby sie dobrze spisywaly :)

Opublikowano

Andreas, rozmowa była krótka ale powiedział, że RE 50 A są lepsze od Nokiana, jako, że wcześniejszego rady się sprawdziły nie wnikałem, szczególnie, że okazało się, że cenę mam niższą na Bridgestone :wink:

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Panowie nie mam doświadczenia w oponach (przez 10lat jeździłem malaczem :roll: ), od 2 lat BMW, na jednych letnich oponach Dunlop SP Sport 2000E, chyba dobrze napisałem. Rozmiar 205/55/16 nie zamierzam zmieniać. Oponki już się kończą, choć może jeszcze przetrzymam ten sezon. Ale polećcie coś może. Nie potrzebuje super przyczepnych opon, na jeden sezon, tylko przyzwoitych nowych opon, może coś z poniższych:

1.

http://moto.allegro.pl/item942787966_dunlop_fastresponse_205_55r16v_w_wa_2010_r_hit.html

2.

http://moto.allegro.pl/item948933114_bridgestone_er300_205_55r16w_w_wa_hit_cena.html

3.

http://moto.allegro.pl/item948089386_goodyear_optigrip_205_55r16_assistance_rok2010.html

4.

http://moto.allegro.pl/item948525523_nowe_opony_nokian_205_55r16_2_0_1_0_r_o_k.html

dzięki za podpowiedzi

Opublikowano
jakoś ten napis "made by german engineers" do czegoś zobowiązuje ;)

Do czego konkretnie? Bo mnie akurat ten napis do niczego nie przekonuje...

Opublikowano
Witam - ja też własnie stoję przed dylematem wyboru opon na lato - nie interesują mnie używki a z opon nowych trafilem na opony TOYO T1R http://moto.allegro.pl/item937748201_opona_letnia_235_45r17_toyo_t1r_235_45_17_dot2009.html cenowo jak i wizualnie atrakcyjne a co do opinii w necie tez sa dosyc pozytywne - tyle ze chcialbym poznac jeszcze wasze opinie czy takie cos do BMW sie nada :D
Opublikowano

@andie: Wszystkie opony, które podałeś są bardzo dobre, zapewniają bardzo dobre parametry użytkowe i na pewno będziesz z nich zadowolony.

Z wyjątkiem Goodyeara, który jest nowością 2009 i nie bardzo da się o nim coś mądrego powiedzieć. Mnie ta koncepcja SmartWear nie przekonuje. Podobnie uważa sporo ludzi z branży.

@kampacz: T1R na suchym OK, niestety na mokrym, wbrew temu co sugeruje rzeźba bieżnika, radzą sobie nienajlepiej. Więc jeżeli nie masz driftowych zapędów to poszukaj czegoś innego.

Opublikowano

dzięki Yatzek

możesz napisać kilka słów charakteryzujących poszczególne opony (na mokrym, suchym, zużycie gumy paliwa - opory toczenia - hałas)

i co byś Ty polecał w tym zakresie cenowym

Opublikowano

A skąd ja mam ci wziąć takie rzeczy? Przecież to znajdziesz w każdym teście opon.

Z tych co napisałeś brałbym Bridgestone'a. Oprócz tego Pirelli P7, albo Hankook K105 lub K110.

Opublikowano

ok

myślałem że miałeś z nimi do czynienia...

z pism i testów to już poczytałem, tylko czy im wierzyć...