Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moją e39 kupiłem nie dawno, od początku były problemy z TV i radiem mianowicie w bagażniku było wsadzone inne radio ( a w kabinie jest zabudowane oryginalne takie duże z magnetofonem i ekranem), takie z wyświetlaczem na środku mniej więcej z innego bmw. Wymieniłem na sam moduł i teraz mogę sterować radiem z kierownicy a także działa magnetofon na kokpicie. Problem z TV jednak nadal pozostał. Byłem z tym w M-Auto i nie potrafili tego zdiagnozować komputerowo i proponowali umówić się na dodatkową sesję żeby sprawdzić dokładnie co i jak ale co do kosztów nie są pewni... Chciałbym sam zdiagnozować przyczynę tego problemu na podstawie pomiaru pinów na kostkach (przy wyświetlaczu, module TV i nawigacji) lub spróbować zamienić na inny sprawny taki wyświetlacz. Czy ktoś z kolegów forumowiczów mieszka blisko Chorzowa lub inaczej jest w stanie mi pomóc? Pozdrawiam.

E39 1997r. 3,5 V8

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy to wczesniej dzialalo?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Działało tylko te prowizoryczne radio które było trza nie raz uruchamiać w bagażniku natomiast TV w ogóle. Czasem jednak dzieje się tak, że jak nacisnę pokrętło od głośności to radio się gasi następnie po naciśnięciu drugiego pokrętła słychać szum ale obrazu nie ma.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie, radio naprawiłem jakiś czas TV niestety nie. Jest ktoś z okolic Chorzowa aby podjechać na chwilkę i podpiąć to w innej 5er?

Proszę bardzo o odpowiedź i pozdrawiam :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego ja jestem z Żor więc niedaleko Chorzowa tylko problem polega na tym że ja mam 3er tylko że mam nowy moduł TVi radio becker bm54 i navi mk4, wiec nie wiem ale wydaje mi sie że nie ma różnicy w E46 a E39 możemy sie jakoś spotkać i sprawdzić u ciebie co jest grane, u mnie jest ten problem że ja fabrycznie nie miałem zamontowanego tunera Tv ale dokupiłem bo chciałem sobie doposażyć samochód tylko że mam problem z podłączeniem tego i na razie nie jest podłączone, wiec w razie czego moge ci użyczyc żebyś sprawdził sobie czy to nie jest czasem wina tuner tv. Jak co to pisz na priv to sie dogadamy co do spotkania.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D