Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po zamontowaniu wtrysku mam jeszcze raz jechać na sprawdzenie czy wszystko jest w porządku,co do tych pozostałych wtrysków to nie mam pojęcia
  • Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no i wymieniłem wtryskiwacz nowy odpaliłem z plaka pojezdziłem troche rożnica prawie nie odczuwalna zostawiłem auto na 4godz po tym czasie chciałem znowu odpalić ale nie zagadała dodam że stoi w ogrzewanym garażu :cry2: mam też pytanie bo widze że mam po każdym postoju czyli już po tych 4 godz powietrze w tym przezroczystym weżyku co idzie od filtra paliwa do pompy wtryskowej i to nie na powrocie tylko na tym ktorym dochodzi paliwo do pompy czy u was też tak jest może sie zapowietrza i dlatego nie chce zapalać jak ktoś coś wie w tym temacie to niech napisze
Opublikowano
czyli kolega Arti rozwiązał nasz problem u mnie dzieje się dokładnie tak jak w twoim opisie łódziłem sie że to może jeszcze ten wężyk jest gdzieś nie szczelny co doprowadza paliwo do pompy szkoda będą koszty .Dzięki za pomoc kolego YOSHIMURA 01
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jeszcze jak możesz to napisz jaki był koszt nowych wtrysków
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano

"Po naprawie zauważyłem, że silnik ZDECYDOWANIE LEPIEJ jeździ na odłączonej recyrkulacji. Przed naprawą nie odnotowałem żadnych dodatnich przyrostów, a wręcz przeciwnie nawet zamulenie silnika."

Czyli ERG masz zaslepiony?? A jednak...

Czemu z pod pompy bylo widac dym jak pisales -- >ciekawi mnie to.

Moze sam musze sie wtryskom przyjrzec. Dzis sprawdzilem wezyki podcisnienia i sa ok.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Wymieniłem 2 końcówki, ponieważ końcówka na uszkodzonym wtryskiwaczu sterującym była sprawna, to tylko mi ją przerzucili na jeden z trzech "zwykłych" wtrysków. Koszty:

-2x nowe końcówki BOSCH DLLA 145 P 748--> 197zł x2= 394zł

-nowy wtryskiwacz sterujący BOSCH (+ nowe jarzmo mocujące, + nowa podkładka "czterowypustkowa")--> 1000zł

-sprawdzenie/demontaż/czyszczenie/polerowanie/montaż/sprawdzenie/--> 4x15zł=60zł

-3x nowe podkładki BOSCH --> 9zł

RAZEM= 1463zł

Kolego możesz podać jakieś namiary na firmę która Ci to robiła?