Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja rada:

I - zmień mechanika( po kiego ściągał głowicę???)

II - jeśli nie zmienisz mechanika to niech on Ci zmieni silnik !!!

Opublikowano
Auto było podpinane pod kompa ?? były jakieś błędy? Mechanik od razu zabrał się za rozbiórkę bez podpięcia do kompa? Co to k.. za mechanik?
BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Wykrywa nie wykrywa Sprawdza sie najpierw bledy w kompie potem zdejmuje glowice :duh:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
chlopaki jakby dostal samo zaplonu od turbo czyli ojej zaczalby sie spalac to za kolega nie powinno swiata widac taki dym. zmien mechanika bo on sie uczy na twoim samochodzie. Naprowadzil Cie na koszta bo zdjal glowice co szczerze powiem ze to sie robi tylko kiedy jest koniecznosc a nie by popatrzec sobie na tloki. jesli mowia ze nie turbo to o samozaplon nie ma sie co martwic olej mogl Ci znikac poprostu z eksloatacji pojazdu czesto silnik go puszcza odma do dolotu
Opublikowano
Czuje ze trzeba mechanika zmienic....tylko szkoda tego rozkrecania i skrecania w kolko heh moze piersscienie na tloku??? juz sam niewiem
Opublikowano
Byłem u mechanika...sklada wszystko z powrotem, mowi ze wszystko wyglada ładnie, poprzeczyszcza wszystko, zmieni uszczelke pod glowica (na oryginal) i mowi ze zobaczymy jak bd chodzic...
Opublikowano

A więc tak...odebralem dzisiaj auto od mechanika...:) troche wyzygalem bo 1800 :( wlozyl mi oryginalna uszczelke pod glowice, splanowal ja, wymienil jakiichs 6 krzywek popychajace zawor czy cos takiego i plyn chlodniczy.Narazie ładnie wszystko chodzi....bd patrzal czy dalej bierze olej...i powiem boje sie ze moze

byc kolejny skok na obroty i znowu naprawa:(

Opublikowano
Ale czy tylko ja nie doczytałem jak była przyczyna ?? Mechanik zdjął głowice potem ją założył auto odpaliło i gitara ?? Czy przyczyną były te krzywki popychające zawory ??
BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Ja też własnie niewiem jaka była przyczyna:( gdy wskoczyl mi na max obroty popekaly mi jakies krzywki przy zaworach...niewiem zrobil i chodzi...narazie jak zegarek...oby jak najdluzej :(