Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc mam pytanie mam bmw 518 e34 93rok zamiast licznika km wyswietla mi "CODE"nic nie działa ani obrotomierz ani wskaznik paliwa nie pokazuje predkosci auto jezdzi normalmie .Co to moze byc i jak to zlikwidowac??
Opublikowano
Witam

Problem już był poruszany http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2171&highlight=code

A jak za mało informacji to :search:

Powodzenia :)

a kolega przeglądał ten link który zapodał ???

bo ja tam nie widze odpowiedzi :mad2:

tomasz - spróbuj wyciągnąć kość pamięci z zegarów i przeczyść nóżki, w tym przypadku o który JA pytałem pomogła taka operacja :d

najprostsze rozwiązania są najtańsze :mrgreen:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

nokerman masz racje że nie ma może konkretnej odpowiedzi na pytanie ale GR wspominał o padniętej kości pamięci(co jest chyba związane z twoją odpowiedzią) albo tylniej płycie zegarów, więc uznałem to jako podpowiedz powodu usterki.

Chwała Ci za to że znalazłeś prostą(tańszą) metodę i podpowiedziałeś koledze :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie w byłym tdsie czyszczenie nie pomogło...

Najpierw wymienili kość pamięci na nową - nie pomogło.

Wymienili tylną płytę zegarów - pomogło :mrgreen:

Jakby co mam do sprzedania tą kość...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
nie stety u mnie czyszczenie tez nie pomoglo chyba ze chodzi o inna kosc ja znalazlem tylko 1 mala zielona z osmioma nozkami wyczyscilem i nic. :cry:
Opublikowano
Prawdopodobnie wysypał ci sie program w tej kości spróbuj podjechac do kogoś od liczników i niech ci wgra nowy program.
www.klinika-bmw.pl