Skocz do zawartości

po wyjeciu akumulatora nie dziala predkosciomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich posiadam e32 730i M30 od niedawna i tak jak w temacie rozladowal sie akumulator wiec naladowalem auto odpalilo bez problemu tylko jak jechalem to zauwarzylem ze nie dziala predkosciomierz i jeszcze jedno mam gaz zwykly i nie wkreca sie na obroty prosze o pomoc wiem ze jesli gaz to tylko sekfencja ale nie wszystko naraz z gory dzieki
Opublikowano

Droga @Olu... Nie znam (p)odpowiedzi na temat tego prędkościomierza, może to zbieg okoliczności z tym rozładowanym akumulatorem i spadł lub przerwał się kabelek od czujnika prędkościomierza - podłączony pod tylny most... o ile dobrze pamiętam.

LPG i obroty... pewnie wciąga lewe powietrze. Być może masz źle ustawioną śrubkę (nawet jeśli masz silniczek krokowy to ona tam występuje) na przewodzie doprowadzającym gaz, lub na mikserze.

Miałeś jakiekolwiek wystrzał itp.? Jeżeli tak to mógł rozszczelnić się układ dolotowy. Jeżeli nie, to może przepływka szwankuje...?

Chyba że masz problem z wejściem na obroty przy załączonej benzynie? Opisz więcej szczegółów.

Prośba ode mnie na przyszłość - używaj przeglądarek FireFox lub Opera i na bieżąco poprawiaj błędy... bo tak np. pisze się "sekwencja" nie "sekfencja"

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT