Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
już pisałem że zawór w niektórych przypadkach nie wychodzi na kompie ! i zaufaj że do niego jest dobry dostęp , trudniej wymienić ten przy EGR!

to który ja mam wymienić?? ten z lewej strony silnika patrząc od przodu czy z prawej tam na dole??

sprzedam felgi 15 cali ładne szczegóły w dziale giełda!!!
  • Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Aha no to będę się musiał za niego wziąc! Mówicie ze od opla pasuje? Jesli ktoś mógłby to proszę serdecznie o link do jakieś aukji na której go znajdę... :)
Opublikowano (edytowane)

A które to węzyki?? te co idą do egr, do turba i do tych zaworków?? takie ciękie gumowe dwu kolorowe??

Jeszcze jedno:

Jakies dwa lata temu auto chodziło ok pewnego dnia nie odpaliło mechanik stwierdził ze to sterownik pompy wtryskowej więc wysłałem do regeneracji. Skasowali mnie 700zł a auto dalej nie mogło odpalić!!! Zawiozłem do drugiego mechanika (lepszego) ten pogrzebał i wyszło był to zaśniedziały czujnik położenia wału korbowego... MOJE PYTANIE: czy mogli coś namieszać z tym sterownikiem ze nie ma mocy??

Edytowane przez mateusz(e46)
Opublikowano

Dziękuję za aukcję!! A te dwa zawory to czasami nie są identyczne??

Który to jest ten czujnik doładowania??

Ile sobie wołasz kolego za te węzyki??

Opublikowano

A te dwa zawory nie są takie same bo na tym linku na aukcji wygląda identycznie jak zawór do egr??

Daje to coś to czyszczenie tego zaworka z linka??

Opublikowano (edytowane)
Czyli jeżeli mam taki zawór jak na aukcji to on jest ten co mam wymienić?? Bo tak jak już pisałem mam taki nowiutki i kupiłem go nawet od tego samego kolesia z allegro co był w linku:) Edytowane przez mateusz(e46)
Opublikowano
Z caną nie jest tak zle. Ponawiam moje pytanie czy mogli mi namieszać ze sterownikiem pompy wtryskowej?? Proszę o odpowiedz. Kolego w niedziele Ci powiem czy kupię od Ciebie te węzyki bo zamontuje zawór i zobacze jak bedzie chodził.
Opublikowano
Aha nie zrozumialiśmy się:) Stan idealny to nie jest to samo co nowy jezdził juz w aucie i napewno nie pochodzi tyle co nowy!
Opublikowano
Tak to ten, ale TA cena :shock: No to wymieniaj na tą nówkę i sprawdź czy zaciąga sztangę gruszki turbiny i po problemie :cool2:

Co to znaczy że ma zaciągać sztangę gruszki turbiny??

Opublikowano
Aha wieeeeeeelkie dzięki za pomoc wszystkim w moim temacie w niedziele dam znac co i jak!!! Mam nadzieje ze pomoże!!:) :lol:
Opublikowano
No to dzisaj mimo mrozów rozbieram ponownie moją bunie!! "Trzymcie" kciuki!!!
Opublikowano
No i wymieniłem ten zaworek, problem nie zniknął co mam dalej robić gdzie zajrzeć?? proszę pomocy!!!