Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam pytanko czy kupując panel sterowania do 520d 2003r należy zwrócić uwagę na numery które na nich są , czy od 530 albo od benzyny będą pasowały też, wiem że po lifcie wychodziły z przyciskiem max (odmrażanie szyb czy coś takiego) a we wcześniejszych modelach był reset. Pożyczyłem taki panel ale od 525tds z 97r i czy to może mieć związek z problemami które poruszyłem w poprzednich postach.
Opublikowano
Czyli najlepiej szukać do konkretnego modelu (co nie jest łatwe) czy sa jakies inne rozwiązania , słyszałem o możliwości przeprogramowania, ale jakie to koszta, gdyż przedział cenowy na allegro tych paneli to od 170 do 300
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj poliftowego, bez webasto - jeśli go nie masz. A jeśli masz to musi być od takie wersji. Na każdym panelu jest naklejka czy jest do wersji z webasto czy bez.
Opublikowano
Czyli na panelu będzie okreslenie "webasto" czy jakis inny symbol, nie wiem np. cyfrowy, bo goscie którzy sprzedaja w necie sami nie wiedzą a nie chce mi się bawić w odsyłanie jak juz kupie bo robia niektórzy problemy. Pytanie - powinno być hasło "webasto" czy coś innego , ja potrzebuje bez webasto ale jakos musze to wykluczyć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obok miejsca na wtyczki jest naklejka. NP. Na panelu bez webasto pisze:

ATTENTION!

DO NOT MOUNT IN CARS WITH LATENT-HEAT STORAGE SYSTEM - czyli Uwaga , nie montować w samochodzie wyposażonym w ogrzewanie postojowe.

Opublikowano
Nie mam webasto, ale czy jeżeli kupię od 530d lub od jakiejś benzyny oczywiście po lifcie to będzie działać, czy musi być konkretnie od 520d?