Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie ile powinien wynosic i czy powinien wynosic luz na lopatkach turba ????

w moim turbie jest on w granicach 1 mm i jest to luz poprzeczny

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
Opublikowano
Generalnie jak pojawia sie olej na wirniku od strony czerpni (wejscia to rutbiny, czyt. filtra powietrza) to juz mozna zbierac kase na nowa badz regeneracje, jak kto woli, sam jezdze od poltorej roku na regenerowanej i odpukac chodzi jak ta lala.
Opublikowano

to powiem ci ze olej sie juz tam pojawił jest na łopatkach wirnika taki jakby przyklejony i delikatnie na dolocie co wchodzi na turbo od strony filtra powietrza :?

PS. jaki był koszt regeneracji ?

Opublikowano

Racje masz. Natomiast nie mowie tu o śladowych ilościach oleju a o znacznej jego ilości. U mnie przed koncem turba olej wylewal sie po zdjeciu dolotu to turbinki. Skutkuje to tez kopceniem przy okazji.

Do kolegi inspector884 z twojego opisu nie wynika jakoby mialoby sie cos z twoja turbinka dziac.

regenreracja kosztowala mnie 1500 zeta, robiona w autoryzowanym serwisia garetta (ponoc). Robilem to poltorej roku temu i jak narazie turbinka nie wykazuje objawow jakiegokolwiek zuzycia. od tego czasu przybylo ok 60kkm.

Opublikowano

odme wymienilaem jakies 2 tys km temu w aso za 270 zl :duh:

a olej w tym dolocie jest i to to faktycznie pewnie z tego przewodu od odmy bo jak go wyszarpalme to delikatnie kapalo na rure od IC :)

a z tym luzem to nie wiem juz bo opinie sa podzielone i wyczytalem ze nie powinno być luzu wcale wirnik powinien być osadzony dokladnie.