Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Moje pytanie dotyczy demontażu miski olejowej w tds E39 z roku 97.Zgodnie ze specyfikacją TIS nalezy podwiesić silnik i opuścić ramę pośrednią z zawieszeniem.CZy to jest jedyna metoda? Czy może ktoś z was zdejmował miske bez takich karkołomnych zabiegów.Opcje serwisowe czasami są technologicznie rozbudowane(np.wymiana łancuchów rozrządu) i istnieją techniczne skróty.Z ciekawości powiem że wyciągnąłem z miski poprzez otwór po czujniku poziomu oleju ...mały plastikowy element o kształcie trapezu 3 na 4 centymetry.Element ma oś zawiasu i stałe kołki ograniczające,jest w całości i nie jest połamany.Załączam fotkę:http://img32.imageshack.us/img32/3773/dsc00455g.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma innej mozliwosci sciagniecia miski w tds.Silnik do gory lub caly zawias w dol.
Opublikowano
Dzięki,nie powiem abym się cieszył z tej wiadomości.JAkoś mi sie mało usmiecha opuszczanie zawieszenia i to na dodatek nie wiadomo o ile w dół.Miskę muszę zdjąć i zobaczyć skąd wypadło to "coś"plastikowego.Czy ktos z was na forum spotkał się z takim elementem? W serwisie "na dzień dobry" nie wiedzą co to jest :) no ale skoro jest ..to nikt tego tam nie założył przez pomyłkę.