Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam siwatla tego typu > http://www4.zippyshare.com/v/21271882/file.html i mam pytanie chce do nich dokupic przetwornice i zalozyc xenony

jaki rodzaj xenonow do nich dokupic? i czy ringi mozna rowniez w nich podswietlic ze tak powiem na swiatlo z xenonow? zeby nie dokupywac zadnych ccfl`ow tylko zeby wygloadalo tak jak orginalny reflektor .

Opublikowano

Witam

Nie będę zakładał nowego postu bo nie ma sensu mam e 36 compact z 1995 roku i potrzebuje szkło reflektora prawego ma ktoś może na zbyciu?

Opublikowano
Xenony kup takie jak typ żarówki, nie wiem jakie tam masz, i barwę także według uznania, pewnie nie masz homologacji na xenon, im wyższa temperatura jażników tym bardziej panom milicjantom się w oczy rzucają :P
Opublikowano
ale mi chodzi o ringi czy bd one swiecic takim samym swaitlem jak xenon czy trzeba je wymieniac? bo chce pozostac przy orginalnym wygladzie lampy a nie dokupowac nowe ringi
Opublikowano
Czyli co masz ringi jako postojówki w tych lampach i się zastanawiasz czy będą miały taką samą barwę jak xenon czy jak bo nie rozumie do końca.
Opublikowano

takze nie bardzo rozumiem, ale dla wyjasnienia barwy swiatla ringow to:

ringi LED swieca swiatlem cieplejszym niz CCFL - na pewno mniej niz 4000k, barwa dosc przypomina zwykle zarowki,

natomiast ringi CCFL maja barwe bardziej zblizona do xenonow 4300k - mam taki komplet i barwa jest nie do odróżnienia :wink:

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg

Opublikowano
Czyli co masz ringi jako postojówki w tych lampach i się zastanawiasz czy będą miały taką samą barwę jak xenon czy jak bo nie rozumie do końca.

tak sa jako postojowki. i chceby zeby dawaly taki sam efekt jak xenony nie dokupujac do tego zadnych ringow, da sie tak ? i jaki zestaw xenonow z przetwornicami kupic co polecacie?

Opublikowano

Ringi pewnie pod żółty świecą, to najbliżej ich barwy będzie 4300, ja bym się kierował tym jakie światło będzie z nich padało na drogę, jaka barwa Ci będzie pasowała a nie tym żeby ładnie się komponowały z ringami, kto powiedział że muszą mieć identyczną barwę-tak nigdy nie dobierzesz.

A co do zestawów-dobrze będzie świecił i najtańszy, gorsza sprawa z tym ze niektóre zakłócają radio i zwykłe i CB co jest upierdliwe.

Opublikowano

proponuje zrobic tak jak kolega wyzej napisal jezeli juz chcesz montowac te xsenony

wszystkie zestawy ksenonowe ktore sa sprzedawane na znanym bardzo portalu aukcyjnym all... maja atest ale na dzialanie ze soba

czyli zarowka z przetwornicami itp. hm ale tu uwaga nie maja atestu na wydawanie swiatla.

dodatkowo przepisy wymagaja lamp soczewkowych (tu akurat sa) oraz spryskiwaczy na lampy, z powodu brudu ktory sie osadza na lampie i rozprasza swiatlo i swieci kazdemu po oczach albo starszej babce w okno :D

Opublikowano
no soczekwa jest :) to jaki komplet polecacie tych xenonow i jaki rodzaj chodzi mi o to swiatlo i te zarniki 8000K ? 6000K ? jakie kupic zeby to dobrze dawalo swiatlo i naprawde dobrze swiecilo ? doradzicie cos?
Opublikowano
a nie bd jakis zaklucen z takiego zestawu z allegro ? bo posiadam w aucie sprzed car audio i niechcialbym zeby jakies zaklucenia byly . i jaki zestaw kupic najlepiej ?
Opublikowano
jak widze te wasze "xenony" to zaluje ze nie mam procy pod reka, pomyslcie czasem o innych kierowcach :duh:
Opublikowano
Zależy co Ci się trafi, niby niektórzy piszą że ich zestawy nie emitują zakłóceń ale różnie z tym bywa. Zakłócenia masz na radio, cb radio, na płycie CD oczywiście już niema. Robi także różnicę w którym miejscu przykręcisz przetwornice.
Opublikowano
a jaki zestaw polecasz najlepiej? Mi zalezy na jakosci swiatla zeby to swiecilo dobrze ...

Z tych tańszych to jest naprawdę wszytko jedno od którego typa zamówisz. Czy to będzie 4300 czy 6000 na pewno docenisz jakość światła :D

Tylko jedź ustawić światła po włożeniu tego, ludzie z naprzeciwka też chcą mieć oczy :D

Opublikowano
z tanszych tzn ? no chce kupic komplet za jakies 300 zl . kumpel ma bmw 5 i ma wlasnie xenony i ringi ccfl i pieknie to wyglada i jakos swiatla tez i nie razi po oczach ... nie wiem czy to dokupywane czy orginalnie juz byly