Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem podobny problem, dawałem do spawania 2 razy. Niestety za każdym razem intercooler przepacał sie w innym miejscu. Chyba za bardzo był już zmęczony, teraz szykuje sie do wymiany na nowy, używka droga i nie wiadomo ile posłuży. Magik od chłodnic, mowił, że jedną z przyczyn uszkodzenia intercoolera jest niewłasciwa praca zawrou EGR.
Opublikowano
Niestety dowiedziałem sie tylko tyle, że EGR może być przyczyna uszkodzenia. Wiecej szczegółów mi nie zdradził ze wzgledu na brak wiedzy merytorycznej (usłyszał to od kogoś innego), wiec do potwierdzenia tej teori potrzebny jest ktoś bardziej kompetentny
Opublikowano (edytowane)

Witam

Niestety dowiedziałem sie tylko tyle, że EGR może być przyczyna uszkodzenia. Wiecej szczegółów mi nie zdradził ze wzgledu na brak wiedzy merytorycznej (usłyszał to od kogoś innego), wiec do potwierdzenia tej teori potrzebny jest ktoś bardziej kompetentny

Nie jest to prawdą!!! EGR w żaden sposób nie jest wstanie uszkodzić intercoolera.

Pokazana przez kolegę yoshimura01 dziurka najprawdopodobniej została zrobiona rozpędzonym kamyczkiem z pod kola innego auta (np.autostrada)

Bez większych problemów zaspawasz ubytek.

Pozdrawiam Krzysiek

Edytowane przez ROGER-NYSA

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
wyglada jak wgniot ... dostales strzala z czegosc ostrego (kamien) i w koncu peklo na tym ... ja bym probowal spawac bo nie jest to kwestia zmeczonego IC tylko uszkodzenia mechanicznego w tym miejscu
Opublikowano
Czy przed zauważeniem tych ubytków auto traciło na mocy, kopciło? Z tego co pamietam to u ciebie po całkowitym czyszczeniu dolotu, wycięću katów oraz czyszczeniu zaworków auto chodziło bardzo dobrze. Jak ze spalaniem po naprawie?