Skocz do zawartości

słaba przyczepność BMW E36 cupe 2,0 automat

jacek-j250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moją bmw a mianowicie strasznie zarzuca tyłem ,wystarczy trochę śliska droga i nie da się jechać ,przód trzyma się dobrze a tył zachowuje się tak jak by był na łysych oponach o wyprzedzaniu jakiegoś auta można zapomnieć lekki ruch kierownica i tył leci ,nie działa abs może to od tego to moje pierwsze auto z tylnym napędem wiem że lubi zarzucać ale nie tak 60 na godzinę to maks co można nią jechać a i tak ląduje na drugim pasie może ktoś ma jakąś radę. :cry:

Witam

Jakie masz opony i dlaczego mają 10 lat i 4mm bieżnika??? :mrgreen: Dodatkowo przyjrzyj się tulejom pływającym zawieszenia tylnego.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Ja mysłe że na 100% tuleje wachacz umnie tez tak było wymieniłem z dwóch stron i jak reką odjął, pomimo tego że nic nie stuka guma w tulejkach jest stara, odkleja się, powsają luzy i tył lata.Tulejka kosztuje 35-40 zł. za szt.Wymiana ok. 240 zł za dwie strony.

Byłem z autem u mechanika i stwierdził że poprzedni właściciel uderzył w coś tylnym prawym kołem i się przestawiło ma przestawioną zbieżność i dlatego zarzuca na prawo nigdy w lewo i trzeba niby jechać na stacje ustawić ,czy coś takiego wogule jest możliwe. ?

problem plywania pojawil sie juz w wielu egzemplarzach bmw!! niestety w moim rowniez :x amory mam nowe bilsteina, wymienilem tuleje wahacza tylnego, bylem na ustawieniu zbieznosci i nadal to samo!! opony zimowe r15 195/65!! gdy na jezdni jest mokry snieg nie da sie wiecej jechac niz 50km/h jest to irytujace :!: czy ktos moze mi doradzic co jeszcze moge zrobic aby zlikwodowac to plywanie???