Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie przy mrozach działała pompka ale nie było spryskiwacza (pewnie zamarzł) jednak po ociepleniu przez długi czas działał tylko przedni spryskiwacz, po jakimś czasie powrócił także tylny.
Opublikowano
Mi tylni ciagle nie dziala, wlasnie mialem pytac jak to jest z nim. Pytnie czy poza jakby ramie wycieraczki powinna wystawac jakas dysza czy cos? bo u mnie przy tylnej wycieraczce jest taka dziurka i dosc gleboko w srodku cos, zastanawiam sie czy ktos nie wymontowal tej dyszy. i dlatego nie dziala, bo chyba niemozliwoscia zebym nie mial tylnego spryskiwacza, to raczej standard...

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
Mi tylni ciagle nie dziala, wlasnie mialem pytac jak to jest z nim. Pytnie czy poza jakby ramie wycieraczki powinna wystawac jakas dysza czy cos? bo u mnie przy tylnej wycieraczce jest taka dziurka i dosc gleboko w srodku cos, zastanawiam sie czy ktos nie wymontowal tej dyszy. i dlatego nie dziala, bo chyba niemozliwoscia zebym nie mial tylnego spryskiwacza, to raczej standard...

szukajcie, a znajdziecie...

viewtopic.php?f=33&t=113795

Opublikowano
Z tego co wiem, to na 99% spryskiwacze przedniej szyby są podgrzewane. Jeśli chodzi o tył to nie i tak samo jeśli chodzi o światła.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
mnie z tyłu ani kropelka nie chce polecieć :(
Opublikowano
mnie z tyłu ani kropelka nie chce polecieć :(

też tak miałem :P

w tylnej wycieraczce jest widoczna czarna dysza - wyjmij ją kombinerkami i bez tej dyszy popsikaj, jak poleci to wyczyść tą dyszę i będzie :cool2:

ale jak było ciepło to leciało normalnie :(

Opublikowano
oczywiście płyn i to zimowy :(
Opublikowano
W takim razie coś jest niedrożne. Stawiam na coś z tyłu. Z przodu jest pompka i wężyk biegnący przez całe auto i żeby to się zapchało, to musiałby to być kamień, więc raczej odpada. Albo zaworek zwrotny, albo dysza.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Mi też pozamarzało ale z mojej winy zalałem koncentrat i rozcieńczyłem z wodą chyba za dużo :cry2:

teraz boję się żeby mi zbiorniczka nie rozsadziło lub coś innego mam xenony dlatego dolałem 0,5 l. odmrażacza do szyb ale narazie bez efektu, jak to jest z tymi podgrzewanymi dyszami kiedy one grzeją?

Opublikowano

W toyocie mojej żony jest przycisk którym uruchamia się podgrzewanie dysz działa to około 15 min i się wyłącza ale jest to wyposażenie

dodatkowe.

Opublikowano
mi się obiło o uszy że dysze są podgrzewane w tym samym momencie kiedy są podgrzewane lusterka, a te są połączone z tylnią szybą czyli trzeba przycisnąć ogrzewanie tylnej szyby i wszystko grzejemy na raz ile w tym prawdy???? nie mam pojęcia... :norty:
Opublikowano
mi się obiło o uszy że dysze są podgrzewane w tym samym momencie kiedy są podgrzewane lusterka, a te są połączone z tylnią szybą czyli trzeba przycisnąć ogrzewanie tylnej szyby i wszystko grzejemy na raz ile w tym prawdy???? nie mam pojęcia... :norty:

raczej prawdy w tym za grosz - lusterka w bmw grzeją cały czas a nie jak jest włączona szyba ....

Opublikowano

Ale co z tego, że dysza jest podgrzewana? Co to ma dawać? Jak dziadowski płyn ci np. w wężyku zamarzł ?

U mnie chyba też jest podgrzewane dysze, ale i tak moim ulubionym gadżetem jest wspomagane ogrzewanie w 1'ce.

Kurde rewelacja, wsiadam do zamarzniętego auta z zimnym silnikiem a po 5 sekundach leci mi ciepłe powietrze z wentylacji.

Jak dla mnie wielki plus, szybko się nagrzewa w środku dzięki temu dodatkowemu elektrycznemu podgrzewaczowi.

Opublikowano
Ale co z tego, że dysza jest podgrzewana? Co to ma dawać? Jak dziadowski płyn ci np. w wężyku zamarzł ?

U mnie chyba też jest podgrzewane dysze, ale i tak moim ulubionym gadżetem jest wspomagane ogrzewanie w 1'ce.

Kurde rewelacja, wsiadam do zamarzniętego auta z zimnym silnikiem a po 5 sekundach leci mi ciepłe powietrze z wentylacji.

Jak dla mnie wielki plus, szybko się nagrzewa w środku dzięki temu dodatkowemu elektrycznemu podgrzewaczowi.

o co chodzi?? jaki podgrzewacz?? nic nie wiem - nie słyszałem o czymś takim

Opublikowano

o co chodzi?? jaki podgrzewacz?? nic nie wiem - nie słyszałem o czymś takim

Wiesz co, ja założyłem że musi być to podgrzewane jakoś elektrycznie. Nie sprawdzałem dokładnie.

Ale nie ma bata żeby leciało gorące powietrze jak silnik jest zimny rano. Sprawdzałem szybkość nagrzewania się wody w chłodnicy przy pomocy temperatury na komputerze pokł. i nie wierzę że bez elektrycznego podgrzania jest w stanie tak szybko powietrze się nagrzać. Żadnym autem którym jeździłem do tej pory powietrze tak szybko się nie nagrzewało po wejściu do auta.

Opublikowano
ja poprzednio miałem signum 3.2 sport, a jeszcze wcześniej e46 i wydaje mi się że też dosyć szybko robiło się ciepło - tyle tylko że takich zim nie było ostatnio :)