Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To xenon daje taki efekt. W przeciwmgielnych gość ma wsadzony pewnie jakiś HID i też efekt niebieski. A w praktyce to daje ludziom na drodze po oczach. Jeśli nie masz oryginalnie na wyposażeniu xenonów, to ja bym odpuścił. Najlepiej zajrzyj do działu Zrób To Sam. M-Technic w przyklejonym wątku nieźle opisał problem dokładania xenonów.

Można też wymienić żarówki H7 na "xenon mega blue 200% madafaka", ale zazwyczaj kończy się przepalaniem takich wynalazków po tygodniu, znacznym spadkiem mocy świecenia (mimo +50%, +100% itd deklarowanych na opakowaniu) i oślepianiu współużytkowników dróg. Co innego droższe żarówki, np. Philips BlueVision, czy Osram Cool Blue. Ale oczywiście one również nie dadzą tego, co xenon.

Opublikowano

Ta e46 ze zdjęcia ma hidy w przeciwmgielnych , pamiętam kiedy ten egzemplarz był jeszcze na allegro. Wygląda może i nieźle, ale oślepianie gwarantowane :? Wg mnie nie ma się co podniecać lekko niebieskim światłem, pozatym e46 ma bardzo dobre standardowe reflektory i nie ma wielkiej konieczności ich zmieniać. Oczywiście zielo ma rację co do zamienników zwykłych żarówek - tylko firmowe sprawdzone dadzą nieco lepsze parametry (a nie jakieś 100% więcej światła).

Pozdrawiam,

Opublikowano

Z takim cudem będziesz musiał miśków omijać, bo jak trafisz na kontrolę, to dowód zabrany.

Powtórzę co pisałem wcześniej:

Najlepiej zajrzyj do działu Zrób To Sam. M-Technic w przyklejonym wątku nieźle opisał problem dokładania xenonów.

bo Twoje pytanie oznacza, że jeszcze tam nie dotarłeś. A warto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja kupilem takie cos do swojej e46. Pi pierwsze jest problem z mocowaniem, trzeba kupowac specjalne adaptery do mocowania zarowek, normalna rzecza jest ze nie sa one oryginalne tak wiec nie trzymaja zarowki poprawnie. Kiedy zapalalem swiatla i stalem np na swiatlach to na aucie przede mna bylo widac jak swiatlo normalnie drgalo skakalo, poniewaz mocowania nie byly poprawne, mialem duzo gorzej oswietlona droge niz przy zastosowaniu zwyklej zarowki a niby powinno byc odwrotnie, spowodowane to bylo konstrukcja odblysnika. Co prawda z Miskami nie mialem problemow jak mnei zatrzymali do kontroli, ale mimo wszystko szybciej zdjolem te xenony niz je zalozylem. Tak ze naprawde nie polecam biorac pod uwage wlasne doswiadczenie.

Jesli chcesz miec xenon, kup sobie system poziomowania, spryskiwacze i orginalne lampy (same lampy okolo 2 tysiecy) i bedziesz mial xenon jak nalezy