Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam poważny problem. Posiadam BMW e39 absolutnie bezwypadkowe. Zaparkowałem przed sklepem i poszedłem na zakupy. Gdy wróciłem z zakupów zauważyłem ze jakiś frajer obtarł mi samochód. Co robić? Sprawcy nie ma a uszkodzenia powierzchowne ale są. Mam obtartą listwę zderzaka no i najgorsze,że też uległ uszkodzeniu lewy tylny błotnik. Leciutkie wgniecenie prawie nie zauważalne i na znacznej powierzchni wytarty lakier, tak jakby ktoś papierem ściernym go zeszlifował. Co robić? naprawiać czy tak jeździć? Boję się że przy sprzedaż ktoś powie że auto było rozbite, a tak naprawdę nie było. Jak to naprawić? Muszę to zrobić bo nie mogę na to patrzeć :cry2:

P.S. Jak zabezpieczyć obtarte miejsce aby korozja się nie wdała? Będę to naprawiał dopiero na wiosnę a do tego czasu chciałbym to zabezpieczyć.

Opublikowano

Zrobić zdjęcia i naprawić jeśli Ci to przeszkadza w ogólnym wyglądzie auta. Będzie wytłumaczenie dla oszołomów przy sprzedaży auta :P

Ew. może warto zastanowić się i spróbować np. czegoś w tym stylu http://www.s-plus.pl/ Robią takie naprawy miejscowo bez lakierowania całego elementu i wygląda to naprawdę nieźle.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Nie panikuj, nie takie jako bezwypadkowe sprzedają :P

Jeżeli masz rysy na lakierze to samemu je można usunąć, jeżeli już farba (baza) naruszona, to raczej nie naciągnie. Zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda.

Opublikowano

Jeszcze dodam że kiedyś była u nas taka babka, zawsze jak jeździła na zabawy maluchem to robiła zdjęcie tych co obok nie byli zaparkowani. Pewnego razu maluch rozbity, kilka miejsc dalej znalazła sprawce :P

więc jakby co możecie robić zdjęcia na parkingach to Wam z OC zwrócą :lol: