Skocz do zawartości

kolektor wydechowy e34 525i

marcinlol

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem coś takiego na allegro

http://allegro.pl/item872122059_kolektor_wydechowy_bmw_e34_520i_525i_24v_hpt_pl.html

oryginał wygląda mnij więcej tak

http://allegro.pl/item865663253_bmw_e34_525_2_5_94r_kolektor_wydechowy.html

i teraz kwestia czy faktycznie ten nowy za ponad 700 zł da jakiś odczuwalny efekt i czy ktoś go już montował?

Nie chce aby moja BUNIA miała basowy dźwięk, nie chce teoretyzować co mi to da. Mam katalizator w mojej betce i nie chcę strumienicy.

Co wy na to chłopaki?

Tuning trzeba dobrze przemyslec i zawsze naprzod zastanawiajac sie nad kolektorem trzeba wiedziec co planuje sie dalej :wink: do M50B25 polecam barany z M3 a potem wolny wydech z kwasowki 3" zakonczony tlumikiem sportowym

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Jeśli jesteś zainteresowany małą przeróbką układu wydechowego to pośiadam barany od e30 2.5 to by było już coś nastepnie montaż srodkowego od eMki tylko zostaw katy chyba że masz wypalone a jak są wypalone to dwie przylotówki zamiast nich .

Pozdrawiam

Barany +kwasówka fajnie brzmi. jednak trzeba to przemyslec, moim zdaniem taka modyfikacja wydechu bez zmiany chipa i dolotu niema sensu .raczej mogło by to jechac lepiej po takich bajerach .. ale uwazam ze fabryka robi swietne wydechy ponad czasowe wrecz i pieknie brzmiace...chcesz miec głosniej to załuz sobie rure od M-ki a nie jakies rury z allegro... inzynierowie przemysleli wydech w bmw nawed bardzo dlatego trudno o dobrze zchipowane bmw... widze ze jeszcze troche lubisz ta marke bo masz katy i nie wywalasz ic z auta za to plus duzy dla ciebie :cool2:

Wywalenie katalizatora daje wg mnie tylko huk i spaliny a nie moc. Komuś sie lekko moment przesunie na niższe obroty, super tuning :mad2: Ten kolektor wydechowy od M3 faktycznie to niezły pomysł tylko czy odpowiedni będzie od M3 3.2l? Ktoś coś wpsomniał o kolektorze dolotowym... Jakieś propozycje? Ktoś próbował jakoś z tym od M3? Mam zamiar dopasować barany on M3, coś pomyśleć o dolocie i zchipować betke. Najchętniej bym sie wybrał na hamownie i takie chipowanie tylko do mojej betki a nie chip z allegro. Szukam tylko tego dolotu. Może ktoś wykonywał taką przeróbke i ma jakieś foty...

Wywalenie katalizatora daje wg mnie tylko huk i spaliny a nie moc. Komuś sie lekko moment przesunie na niższe obroty, super tuning :mad2: Ten kolektor wydechowy od M3 faktycznie to niezły pomysł tylko czy odpowiedni będzie od M3 3.2l? Ktoś coś wpsomniał o kolektorze dolotowym... Jakieś propozycje? Ktoś próbował jakoś z tym od M3? Mam zamiar dopasować barany on M3, coś pomyśleć o dolocie i zchipować betke. Najchętniej bym sie wybrał na hamownie i takie chipowanie tylko do mojej betki a nie chip z allegro. Szukam tylko tego dolotu. Może ktoś wykonywał taką przeróbke i ma jakieś foty...

Kolego takie pytania nie na tym forum raczej.... ogułem te forum gromadzi fanów marki, nie zmieniaczy marki