Skocz do zawartości

ZAWORY.... CZEMU TO NIE POMOGLO?? Prosze o POMOC...

Skroczek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam e36 318 TDS

Dreczylo mnie to zawsze jak koledzy odpalali swoje diezle w pracy i kazdy z nich ladnie pracowal a moj rekotal glosno... Postanowailem cos z tym zrobic... Bylem u mechanika i powiedzial mi tak :

Ze to raczej wina szklanek , Mozna je wyczyscic i powinno to pomuc...

Wiec stwierdzilem ze kupie nowe!! I tak zrobilem...

W czoraj odstawilem autko do mechanika i zamontowal mi nowe popychacze...

Odrazu zmienilem olej na nowy...

Po odpaleniu mechanik powiedzial ze musza olej dostac i sie dotrzec , wiec troszke beda halasowac...

Ja mowie ok.

Dzis rano poszedlem autko przepalic i co zauwarzylem ze po odpaleniu autko jak by troszke ucichlo na zimnym silniku Ale...

Wlasnie to ALE , czego slychac nadal tak jak by jeden zaworek inaczej pracowal?? na starch popychaczach tez tak bylo slychac...

Moze to smieszne ale sprobuje opisac ta inna prace...

Wiec :

Zaworki chodza Tak..........Tak.........Tak.....Tak....... :o

A moj nie wiem ktory pracuje tak :

Tak........Tak........Tak tak........Tak......tak........tak tak.......Tak.....

CZEMU??? Co jeszcze mozna wymienic zeby pomoglo??

prosze TDSY pomuscie....

Ja bardzo przywiazuje do pracy silnika i chce zeby chodzil B. Dobrze...

Edytowane przez Skroczek1
Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D

Co do km to malo ok 10km... Firmy wlasnie nie pamietam ale jak rozmawialem to mi powiedzial ze one sa montowane w bmw orginalnie... mam opakowanie w samochodzie jak bede wieczorkiem u niego to zerkne i napisze!! Mechanik znal sie na zeczy wiedzial co , gdzie i jak przed zamontowanie wszystko dokladnie sprawdzal bylem ogulnie zadowolony z jego pracy....

10km to nie wiele. Przy obecnych temp to silnik nawet nie zdążył się porządnie zagrzać. Pojeździj trochę więcej i poprzeciągaj silnik po obrotach - powinna w końcu się napełnić.

Ja swego czasu miałem sporo reklamacji na popychacze INA - Ruville (jedno i to samo) a firma tez niczego sobie

• Zasłużeni forumowicze
Czytałem kiedyś artykuł na necie na temat hydropopychaczy i tam pisało żeby na gorącym silniku trzymać silnik 4min przy 3tys obr co powinno kompletnie je odpowietrzyć(jak go znajde to dam linka).Jeżeli przejechałeś dopiero 10km to napewno się nieodpowietrzyły.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Może to być też i wtrysk. Ale bez wyciągania raczej jego nie sprawdzisz. Możesz spróbować zalać środek do czyszczenia wtryskiwaczy diesla np firmy STP (ok 20zł) i zobaczyć czy bedzie jakaś poprawa. Zresztą końcówki wtrysków to też nie jakieś kosmiczne koszta

Może to być też i wtrysk. Ale bez wyciągania raczej jego nie sprawdzisz. Możesz spróbować zalać środek do czyszczenia wtryskiwaczy diesla np firmy STP (ok 20zł) i zobaczyć czy bedzie jakaś poprawa. Zresztą końcówki wtrysków to też nie jakieś kosmiczne koszta

Wlasnie kolego od jakiegos czasu wlewam takie cuda do paliwa tez min. STP jak do tej pory mielismy sporawe mrozy nawet u mnie bylo najwiecej jak do tej pory -26 stopni po wlaniu tego specyfiku jak kanczylem prace w nocy o 2:00 podgrzalem 2 razy swiece i od strzala pali... to cos musi dawac... przypomnialem sobie ze kiedys kupilem wtryski 3szt. na allegro bemka byla z 99r. a moja 96 wiec sobie pojade sprawdzic tamte i jak bedzie wszystko ok to kupie nowe podkladki i kaze zamontowac mechanikowi. i w tedy zobacze co i jak....