Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystarczy ze dotkniesz dłonią powierzchni lusterka i jesli bedzie cieple to masz podgrzewane :)

oczywiscie przy uruchomionym silniku. Sprawdz obydwa bo wklady czasem sie psuja i np. jedno moze nie dzialac.

Opublikowano
ewentualnie po numerze vin sprawdzic wyposazenie :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

ewentualnie się nie zdziwić jak nie masz :norty:

przerabiałem to

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ogrzewanie uruchamia się jakoś automatycznie?

Bo u mnie grzeją, ale nie mam pojęcia jak to się uruchamia :) I wcale nie z ogrzewaniem tylnej szyby :) w instrukcji brak info.

Opublikowano
Ogrzewanie uruchamia się jakoś automatycznie?

Bo u mnie grzeją, ale nie mam pojęcia jak to się uruchamia :) I wcale nie z ogrzewaniem tylnej szyby :) w instrukcji brak info.

uruchamiają sie same przy uruchomieniu auta i grzeją na okrągło zima , lato

Opublikowano
No wlasnie ktos w bawarii tego nie przemyslal. Wklady lusterek zachodza od tego ciaglego ich podgrzewania jakimis rdzawymi nalotami. Tak samo jak nie pomyslano o pozycji 0 przy elektrycznym ustawianiu lusterek. To jest akurat bardzo slabe.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A wie może ktoś jak by tu zamontować takie podgrzewane lusterka najłatwiej? Bo u mnie nie ma a chciałbym mieć coś takiego...;) wiem ze pewnie było już o tym ale jakoś nie mogłem znaleźć.
Opublikowano

a może ktoś sprecyzować dokładnie kiedy są włączone podgrzewanie lusterek a kiedy nie ???

niestetey u mnie po tej zimie lusterka się podpaliły , obydwa lusterka mam na dole wypalony odblask , tak jakby cały czas grzaly

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a może ktoś sprecyzować dokładnie kiedy są włączone podgrzewanie lusterek a kiedy nie ???

Dokładnie to są włączone zawsze i bez problemu poczujesz ciepło dotykając je ręką.

Jeśli są zimne to są uszkodzone, oczywiście jeśli podgrzewanie posiadasz.

Opublikowano

to że mam podgrzewane lusterka to wiem , widać to po prostu ,

co do podgrzewania to z moich obserwacji wynika że nie są zawsze włączone albo kwiatus sprecyzuje co oznacza twoje zawsze ? po przekręceniu zapłonu a może po zapaleniu pozycyjnych

z tego co ja obserwowałem to w zimie miałem zamarzniete , po przekręceniu zapłonu czy po właczeniu świateł szybko szron czy też woda z nich schodzi

zostawiłem własnie na jakieś dłuższy czas włączone podgrzewanie lusterek i od tego mi się odblask wypalił , tylko napewno przekręconą stacyjką nie zostawiam samochodu na parkingu wiec chyba zostawiłem na pozycyjnych kiedyś i od tego mi się stało - albo po prostu starość , nie wiem może ktoś wyjaśni bo odblaski w tym samym czasie w obu lusterkach mi się powypalały i dokładnie w tym samym miejscu na dole

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to że mam podgrzewane lusterka to wiem , widać to po prostu ,

co do podgrzewania to z moich obserwacji wynika że nie są zawsze włączone albo kwiatus sprecyzuje co oznacza twoje zawsze ? po przekręceniu zapłonu a może po zapaleniu pozycyjnych

z tego co ja obserwowałem to w zimie miałem zamarzniete , po przekręceniu zapłonu czy po właczeniu świateł szybko szron czy też woda z nich schodzi

zostawiłem własnie na jakieś dłuższy czas włączone podgrzewanie lusterek i od tego mi się odblask wypalił , tylko napewno przekręconą stacyjką nie zostawiam samochodu na parkingu wiec chyba zostawiłem na pozycyjnych kiedyś i od tego mi się stało - albo po prostu starość , nie wiem może ktoś wyjaśni bo odblaski w tym samym czasie w obu lusterkach mi się powypalały i dokładnie w tym samym miejscu na dole

Zawsze włączone to znaczy zawsze gdy kluczyk w stacyjce jest w pozycji 2.

Trzeba było by być mocno roztargnionym aby zostawić auto na parkingu w takim stanie. :mrgreen:

Opublikowano

Zawsze włączone to znaczy zawsze gdy kluczyk w stacyjce jest w pozycji 2.

Trzeba było by być mocno roztargnionym aby zostawić auto na parkingu w takim stanie. :mrgreen:

to jest niemożliwe z kilku przyczyn

po 1 zostawiam samochód na parkingu , w jaki sposób bym zamknął samochód bez kluczyka ? , po za tym nigdy takiej sytuacji nie bylo zebym zostawił samochód z kluczykami i do tego z przekręconą stacyjką

po 2 mam antynapadówke i odcięcie zapłonu wiec nawet gdybym zostawił samochód z kluczykiem przekręconym w stacyjce to by mi się alarm odpalił i odciął zapłon

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
anie włączają się od pewnej temperatury w audi ponizej 10C się właczają i to na krótki czas około 2 min w mojej e46 tez zaopserwowałem że nie za każdym razem działają niestety nie mam termometru zew to nie wiem przy jakich temperaturach ale jestem pewien że nie przez cały czas
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A instrukcji do swoich samochodów nie macie?

Strona 47.

"Oba zewnętrzne lusterka są automatycznie ogrzewane, kiedy kluczyk zapłonu jest w położeniu 2."

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A jakby tak zamontować jakąś delikatną diodę swiecącą gdzieś (w obudowie lusterka lub gdzieś w kabinie), przewody podłączyć do niej i do zacisków mat grzejnych i obserwowac kiedy się ona świeci, a kiedy nie, wtedy bedziemy wiedzieli kiedy lusterka działaja, a kiedy nie. Wg mnie wystarczyłó by jakby one działały razem z ogrzewaniem tylniej szyby, a nie cały czas! co prawda mocy prawie wogole nie pobieraja, ale zawsze to coś...
  • 7 lat później...
Opublikowano

Panowie mam takie pytanie,

nie działa mi podgrzewanie lusterek w e91 320d.

Powinny się zapewne włączać razem z tylną szybą. Od czego zacząć? bezpiecznik? Który to będzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jako że to forum e46 to napiszę, że w e46 grzeją zawsze automatycznie. Najpierw sprawdź bezpiecznik, potem ewentualnie wyciągnij szkło i sprawdź czy prąd dochodzi do pinów.
Opublikowano
Panowie mam takie pytanie,

nie działa mi podgrzewanie lusterek w e91 320d.

Powinny się zapewne włączać razem z tylną szybą. Od czego zacząć? bezpiecznik? Który to będzie.

Najlepiej nauczyć się czytać :cool2: :cool2:

Wszystko opisane jasno i wyraźnie wiele razy a tutaj kolejny :mad2: :mad2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco