Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z tego co piszesz kolego Maciek323 to nowsze bmw to sa smietniki, ogulnie te nowe modele bmw nie sa za specjalne bo juz opel wypuszcza lepsze auta, lub audi bo bardziej mi sie podobaja niz nowe bmw. ale sa gusta i gusciki :)

Bez przesady, tego nie napisałem. Ja ze swojej e46 jestem bardzo zadowolony. Ale po prostu nowoczesne diesle maja bardzo duzo wrazliwego osprzętu, który lubi sie psuc i duzo kosztuje. Dotyczy to nie tylko BMW, ale i innych marek, chocby Mercedesa (kiepskie silniki 220 cdi). Stare benzynowe BMW jesli było dobrze serwisowane i na dobrym oleju, to 500 tys km osiagną. Te nowsze juz raczej nie.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
do 10000 z rocznikiem nie mniejszym niż 96

Sam sie prosisz o kłopoty :)

Compacta z podstawowym silnikiem da rade chyba w porządnym stanie wyrwac w tej cenie???

Opublikowano
do 10000 z rocznikiem nie mniejszym niż 96

Sam sie prosisz o kłopoty :)

Compacta z podstawowym silnikiem da rade chyba w porządnym stanie wyrwac w tej cenie???

no dlaczego kłopoty ?

i da sie wychaczyć super stan za tą cene troche już polatałem po www i naprawde trzeba dobrze poszukać a sie znajdzie

Opublikowano
Tez sądze, ze jesli nie szuka sie 323 czy 328 tylko auta z mniejszym silnikiem to za 10 tys zł wybor juz jest spory.
Opublikowano (edytowane)
Kolego 10tys. za E36 po roku 96?? jeśli szukasz auta z jakimś mniejszym silnikiem myśle ze coś znajdziesz.. Mój kumpel sprzedał ostatnio sedana 97rok 1,6 z climatronikiem, oryginalnym radiem na płytki podstawowym obc itd,itp za 8,5tys.. A auto miał naprawde w dobrym stanie :D Edytowane przez lolek0
Opublikowano

To ja też dorzuce coś od siebie

Tak samo jak Ty moim pierwszym autem był golf 2 1.6 benz+lpg 90rok i powiem Ci poza nagrzewnica i aparatem zapłonowym nie zrobiłem totalnie nic w aucie przez ponad rok użytkowania a jezdzilo sie naprawde tanio.Potem przyszedl czas na bmw kupiłem e36 w dosc dobrym stanie auto z 91roku 236tys przebiegu od 4 lat w kraju i od 2 jezdzi na sekwencyjnym gazie troszke sie bałem kupic beatke z gazem ale po bardzo dokladnym sprawdzeniu auta z moim kolega ktory jest mechanikiem stwierdzilem ze kupie.

Auto nabyłem we wrzesniu 2008 do dzis wymienilem pompe paliwa swiece przewody termostat filrty plyny i dziala bez zarzutu.:D

Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano

Więc szukaj :D a póżniej się chwal tym co znalazłeś :lol:

taaa dokładnie golf 2 jako pierwszy samochód sprawdza sie idealnie!!!

Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano
okej okej :P to szukam ale mam jeszcze kupe czasu, musze przestudiować to auto dokładnie i jak już uzbieram tyle ile bedzie potrzebne to kupie i sie pochwale ;D
Opublikowano
hmm do 10 000 np. mam moja coupe e36 1.8 is do sprzedania i chce wlasnie za 10 000 nie mniej nie wiecej cena nie do negocjacji powiem tak stan techniczny jak i wizualnby okreslam na bardzo dobry rocznik 1995 auto z klimatyzacja przebieg nie do stwierdzenia jak kupilem miala na liczniku 125 000 heheh ale sam osobiscie ja zebralem z niemec auto bylo na uzytek salonu do 2000 roku sam co w niej wymienilem to amortyzatory z tylu bo wylal jeden hmmm i łącznik z prawej strony tak to po za tym oleje swiece i filtry nie narzekam wogole jestes ogolnie zadowolony z tego samochu a sprzedac chce bo mam okazje kupic e46 320 d z przebiegiem orginal 110 000 heh autentycznym :P wiec jezeli zainteresowani sa pisac pozdrawiam
Opublikowano
Prawdziwa roznica to jest miedzy autami np. z 1997 a 2007 roku. Bo miedzy autami z 1997 a 1999 jest na prawde mala.

Zgadzam się w 100%, jak kupuje się samochód starszy niż 10 lat to patrzymy na stan... a nie na rocznik.

Opublikowano
Kolego nie chciał bym odradzać E36 bo jeździ nim się świetnie i sam nie potrzebuję lepszego auta, czuje się w nim jak ryba w wodzie, ale lepiej żebyś wiedział że np części są droższe niż do jakiś tam opli czy fordów czy to zamienniki czy używane oryginały. I odczujesz różnice w kosztach sporą. I nie słuchaj takich rad jakie daje Ci DjAquaz (silnik 6cyl) bo można na autko zrujnowane stać Cię będzie ale go nie utrzymasz. I wiedz też że na bmw droższe jest ubezpieczenie...
Opublikowano
witaj, popatrz na bmw e 30, kultowe piekne auto. mialem 2 takie i zaluje ze sprzedalem mam teraz 2 e36 coupe i sedan a i tak poluje na ladne e30, musi to tylko byc jednostka z 2.0 silnikiem. nidgy nie kopuj malego silnika. duzo pali i zawsze jest wyzylowany silnik. pozdrawiam
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze-kupuj duże silniki typu 2.0 2.5, na pewno Ci mniej spalą i nie będą wyżyłowane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Teraz robią silniki małych pojemności i sporych mocy i jeżdżą odpowiednio długo także nie mów tu o żyłowaniu. Nie ma tak żeby mniejszy silnik spalił więcej niż duży, może w trasach wypadają podobnie ale nigdy mały nie spali więcej niż duży, a taki jak mówisz w E30 2.0 to już na pewno spali odpowiednio a słabszy o IS :P
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze-kupuj duże silniki typu 2.0 2.5, na pewno Ci mniej spalą i nie będą wyżyłowane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No pewnie najlepiej kupic M3, bo mało pali :mrgreen: a i części pewnie też tanie :mrgreen:

A teraz juz na poważnie: trwałosc silnika w 95% zalezy od uzytkownika, odpowiedniego serwisu i traktowania auta a nie od pojemnosci. I dobrze dbane , jezdzone na dobrym oleju 316 bedzie jezdzic duuuzo dłuzej i bardziej bezawaryjnie niz katowane 320

Tym bardziej ze 6-cylindrówki BMW nie są też idealne - choćby wrażliwość głowicy na przegrzanie, czy częste uporczywe trudne do wykrycia wycieki...

Opublikowano
i tak i tak nie wezme wiekszego silnika niz 2.0 bo powyzej jest wieksza opłata ... i juz sie pogodziłem z tym ze sa drogie czesci :) juz tak sie napaliłem na to e36 ze bede tyrał jak wół ;D ale sobie je kupie i utrzymam ;D!
Opublikowano

Nie chcę wam psuć tego wodolejstwa, ale temat ZAMYKAM, bo nie wnosi nic w perspektywie tego, co już zostało napisane na tym forum :twisted: Znów jest to dyskusja na temat cen części, tego że poniżej 10k nie da się nic kupić (bo to praktycznie prawda) i cudownie niskiego spalania 2.8l - tak niskiego, że mniejszego niż w przypadku 316i.

Dla autora tematu mam tylko jedną radę - :search: :search: :search: - na tym forum znajduje się już tyle tematów o kupnie, że jeszcze jeden nie jest potrzebny.

Życzę powodzenia przy zakupie. Jeśli będziesz chciał zapytać o konkretne auta z ogłoszeń, to mamy dla takich zapytań osobny dział TUTAJ :arrow: viewforum.php?f=44

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.